С огромен драконов череп посрещаме премиерата на "Домът на дракона" у нас

Валирийски драконов череп ще бъде атракция за жителите и гостите на Пловдив и София в следващите дни, отброяващи дългоочакваната премиера  на оригиналната драма на HBO "Домът на дракона". 
 
Феновете по света са нетърпеливи да изгледат първия епизод на 22 август, като у нас той ще е наличен в стрийминг платформата HBO Max още от сутринта в същия ден и от 21:00 часа по канала HBO.
 
Сюжетът в новия сериал, който е предистория на феномена "Игра на тронове", е базиран на романа "Огън и кръв" на Джордж Р. Р. Мартин. Той разказва историята на рода Таргариен и техните величествени дракони. В поредица ще видим и научим много повече за мистериозните зверове, които владеят небесата. 
 
В България тяхното присъствие ще бъде усетено със специална поредица от събития. Грандиозната реплика на валирийски череп с дължина от над 5 метра и височина от 2,8 метра вече мина през Варна. На 16 и 17 август атракцията беше в Пловдив, а от утре до 22 август ще бъде изложена в пространството пред НДК.
 
 
Ексклузивната експозиция ще даде възможност на публиката да придобие представа за внушителните размери на легендарните дракони и да се докосне до магията на продукцията.
 
Сериалът, който се развива 200 години преди събитията от феномена "Игра на тронове", разказва историята на дом Таргариен в десет епизода. Във водещите роли влизат Пади Консидайн, Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д’Арси, Стив Тусен, Ив Бест, Соноя Мизуно, Фабиен Франкел и Рис Ифанс. Съвместен създател и изпълнителен продуцент е самият Джордж Р. Р. Мартин. 

Свързани новини

Драконите се завръщат

10.06.2024

Светът върви към своя край

03.06.2024

Te ще се погрижат за проблемите ви

30.05.2024

Всеки заслужава шанс да полети

20.05.2024

Килиан Мърфи е продуцент

26.04.2024