"Аватар" на Джеймс Камерън пак влиза в кината през септември

Феноменът "Аватар" на Джеймс Камерън се завръща на голям екран на 23 септември. 

През 2009 година фантастичният епос и носител на три награди Оскар завинаги промени света на киното. Тринадесет години по-късно световният феномен, който постигна колосалните приходи от 2,84 милиарда долара, продължава и до днес да бъде най-касовият филм на всички времена, се завръща ексклузивно на голям екран. Кинохитът на режисьора Джеймс Камерън естествено ще покаже  забележителна, технически подобрена версия, която ще ни потопи в невероятния свят на Пандора като никога досега. 

 
Действието на "Аватар" се развива през 2154 г., а в центъра на историята е парализираният, бивш морски пехотинец Джейк Съли. Той попада във враждебната среда на изпълнения с екзотични форми на живот извънземен свят на Пандора, където се намират и най-големите залежи на един от най-редките и ценни елементи, необходими за разрешаването на енергийната криза на Земята. Като Аватар – човешко съзнание в извънземно тяло, Съли се разкъсва между два свята, влизайки в отчаяна битка за собственото си оцеляване и това на местните хора На‘ви, които са единственото нещо, стоящо на пътя на алчната организация "Администрация за развитие на ресурсите" и военната ѝ мощ. 
 
Също толкова поразяващ, колкото и преди тринадесет години, "Аватар" впечатлява с епични мащаби и невиждани технически достижения, изцяло във функция на вълнуващата история, която печели зрителите по цял свят с пълнокръвните си герои и богатото си идейно и тематично разнообразие. 
 
Освен че феновете на филма ще могат отново да се пренесат на неповторимата Пандора, завръщането на Аватар в кината ще даде възможност на много нови поколения зрители да открият невероятната история на Джейк Съли и Нейтири и да я изживеят по единствения подобаващ начин – на голям екран. Също така, киносъбитието ще бъде и повече от отлична прелюдия към премиерата на следващата част от историята на Пандора – дългоочакваното продължение "Аватар: Природата на водата", което ще дебютира в кината от 16 декември и дава заявка да бъде още по-грандиозно и впечатляващо!
 
Режисьор и сценарист на Аватар е носителят на Оскар Джеймс Камерън (Пришълците, Бездната, Терминатор 2, Титаник). В ролите са Сам Уортингтън, Зоуи Салдана, Сигорни Уивър, Стивън Ланг, Мишел Родригес, Джовани Рибизи, Джоел Дейвид Мур и др. Продуценти са Джеймс Камерън и Джон Ландау.
 
"Аватар" излиза ексклузивно на голям екран от 23 септември в кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.

Свързани новини

Te ще се погрижат за проблемите ви

30.05.2024

Всеки заслужава шанс да полети

20.05.2024

Килиан Мърфи е продуцент

26.04.2024

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Ту така, ту иначе...

19.04.2024