Том Круз ще снима новия си филм в Космоса

Космическата одисея на Том Круз може да се случи съвсем скоро.
 
Холивудският ас е решен да стане първият актьор, който ще се снима в открития Космос. За амбициозния проект на звездата от "Топ Гън" и филмовия гигант Universal се знае отдавна, но сякаш работата по филма, част от който трябва да бъде заснета на Международната космическа станция, беше спряла.
 
Последните новини от холивудския гигант обаче загатват, че никой не се е отказал от идеята за снимки в Космоса и одисеята може би ще се осъществи в недалечно бъдеще. Приятелят на Круз и режисьор на съвместните им филми "На ръба на утрешния ден" и "Бари Сийл: Наркотрафикантът" Дъг Лайман, ще пише сценария и ще режисира проекта.
 
В интервю за BBC шефът на Universal Pictures Дона Лангли потвърди, че всичко е в ход. Тя каза, че "студиото е непреклонно да изпрати звездата извън нашата атмосфера, което ще го направи първият цивилен, който прави космическа разходка в открития космос".  
 
Проектът все още няма заглавие. По голямата част от историята се развива на Земята, но героят трябва да отиде в Космоса, за да спаси нашата планета. Предвидено е Круз да се качи на ракета до Международната космическа станция, като част от снимките трябва да се осъществят извън нея, буквално сред звездите. 
 
Космическата филмова експедиция на Круз е в процес на работа от доста време и датата, когато реалните снимки ще започнат все още не е известна. Първоначално беше обявено, че филмът на Круз и Universal ще струва повече от 200 милиона долара, като тази сума вероятно е едно от по-малките усложнения около амбициозната идея. 
 
Любопитен факт е, че след обявяването на идеята за космически филм с Том Круз, Русия отвърна на удара и през 2020-та обяви, че също планира да снима на МКС. Това вече се случи през октомври 2021 година, когато екип от няколко души се качи на станцията, за да заснеме част от филма "Повикване", чиято премиера е насрочена за 2023 година. 

Свързани новини

Том Круз се разходи по Капалъ Чарши

25.07.2023

Том Круз тръгна на война срещу ИИ

19.07.2023

Том Круз на червения килим в Рим

23.06.2023

Шакира и Том Круз заедно?

09.05.2023

Българка в новата "Мисия невъзможна"

24.03.2023