Българската продукция "Игра на доверие" излиза по кината през февруари

Официалният трейлър на интригуващата българска продукция "Игра на доверие" е вече факт. 
 
Филмът, създаден по идея на Яна Маринова, ще излезе на голям екран в цялата страна на 17 февруари 2023. В основата му стои вдъхновяващата и вълнуваща среща с личните истории на майка и дъщеря. Времената, в които живеят, са различни – обществото се променя, но на всяка от тях се налага да търси своето място в него, да се бори докрай за собственото си спасение и право на самостоятелност.
 
 
Емоционално наситената продукция с елементи на трилър отваря темата за психическото и физическото насилие, често скрити зад маската на добрите намерения. Това е история за силната, уверена и смела жена, която отказва да остане в ролята на жертва – защото човек няма власт над миналото, но може да избере какво да вземе от него.
 
Режисьор е Мартин Макариев, а сценарият е на Борислав Захариев. Идеята и инициативата за създаването на филма са на Яна Маринова, която вплита в него епизоди от своя живот и от личната съдба на майка си. Продукцията ще провокира разгръщането на по-задълбочен и открит обществен разговор по темата за домашното насилие и агресията у дома, както и за тормоза в работна среда. Статистиката сочи, че всяка трета жена у нас има подобен опит и само откровеният поглед към тези проблеми може да донесе така необходимата позитивна промяна.
 
 
Двете паралелни сюжетни линии проследяват съдбата на Даниела в миналото и нейната дъщеря Елена в настоящето – млади жени, които търсят най-правилния път към личното си щастие, но се сблъскват с ограничения, норми, предразсъдъци и натиск върху най-съкровеното човешко право – правото на свободен избор.
 
Главните роли се изпълняват от Яна Маринова (Даниела), Луиза Григорова-Макариев (Елена), Владимир Зомбори и София Иванова Ласкин, а актьорският състав включва още Александър Димов, Пламен Манасиев, Христо Петков, Мария Каварджикова, Искра Донова, Малин Кръстев, Китодар Тодоров, Яна Титова и други.
 
 
Оператор е Андрей Андреев, продуцент на "Игра на доверие" е Яна Маринова за "Spirit Production House", изпълнителни продуценти са Мартин Макариев, Яна Маринова и Александър Сано. Това е следващият пълнометражен филм на основна част от екипа, работил по супер успешния "В сърцето на машината", който събра над 120 000 зрители и е актуалното  българско предложение за наградите Оскар.
 
"Игра на доверие" ще излезе на голям екран в цялата страна на 17 февруари 2023.
 

Свързани новини

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024

Наградите са предвестник на "Оскар"-ите

12.04.2024

Няма да гледаме повече за Джон Сноу

11.04.2024