Отменят наградите "Еми" заради стачката в Холивуд

Тазгодишните награди "Еми" ще бъдат отложени заради стачката на сценаристите и актьорите в Холивуд, предадоха американски медии.

Вестник "Лос Анджелис таймс" пише, че връчването на отличията, които са телевизионния еквивалент на Оскарите, първоначално насрочено за 18 септември, се очаква да бъде отложено за началото на новата година. Конкретна дата не се съобщава. 

Според изданието "Варайъти" "продавачи, продуценти и други представители на сектора за забавления" вече са били информирани за това.

Стачката на холивудските актьори и сценаристи е първата в индустрията от 63 години насам. Ако тя продължи, всички звезди ще бойкотират 75-ата церемония за отличията "Еми", което ще бъде катастрофално за телевизионната аудитория. 

На протестиращите сценаристи, които спяха работа от повече от 2 месеца, не е разрешено да пишат сценарии или шеги за водещите на събитието. 

Според съобщенията телевизия "Фокс", която излъчва наградите "Еми", е лобирала за отлагане на церемонията за януари, което ще даде повече време за разрешаване на трудовия спор. 

За последен път наградите "Еми" бяха отложени през 2001 г., след атентатите от 11 септември в Ню Йорк. Стачката в Холивуд спря всички американски филмови и телевизионни продукции, с малки изключения.

Номинациите за 75-ите награди "Еми" бяха обявени по-рано този месец -  Сериалът "Наследници" и "Последните оцелели"на HBO получиха най-много номинации. 

Свързани новини

Драконите се завръщат

10.06.2024

''Houdini'' на Еминем към върха

07.06.2024

Светът върви към своя край

03.06.2024

Еминем пусна първи сингъл от новия албум

03.06.2024

Te ще се погрижат за проблемите ви

30.05.2024