"Барби" премина прага от 1 милиард долара в световния бокс-офис

Продажбите на билети за касоразбивача "Барби" на "Уорнър брадърс", излязъл на екран на 21 юли, надхвърлиха 1 милиард долара в международния бокс-офис, съобщава БТА. 
 
В изявлението на филмовото студио се посочва, че продукцията, режисирана от Грета Гъруиг с Марго Роби и Райън Гослинг в главните роли, е реализирала 459 милиона долара от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада. Прибавяйки към тях 572,1 милиона долара от приходите от чужбина, общата сума става 1,0315 милиарда долара. Данните са потвърдени от медийния анализатор "Комскор". 
 
Номинираната за "Оскар" Грета Гъруиг става първата жена, чийто филм като самостоятелен режисьор преминава границата от 1 милиард долара. 
 
С постъпления от 53 милиона долара през уикенда, "Барби" запазва за трета поредна седмица първенството си в бокс-офиса на Северна Америка. Към тях филмът прибавя 74 милиона долара от чужбина, с които приходите му от изминалия уикенд стават 127 милиона долара. 
 
"Като ръководители на разпространението рядко оставаме безмълвни от представянето на даден филм, но "Барби" разтърси дори най-оптимистичните прогнози", казват Джеф Голдстийн и Андрю Крипс от Warner Bros.
 
Най-касовата продукция за тази година все още е "Супер Марио Bros.: Филмът", който излезе на екран през април и реализира 1,357 милиарда долара от продажбата на билети по света.  
 
Второ място в бокс-офиса на Северна Америка заема филмът "Мега звяр 2: Падината" с постъпления от уикенда в размер на 30 милиона долара. 
 
Следва биографичният епос "Опенхаймер" на режисьора Кристофър Нолан с 28,7 милиона долара.
 
Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от "Костенурките нинджа: Пълен хаос" и "Привидения в къщата". Приходите от двата филма от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 28 милиона долара и 9 милиона долара. 

Свързани новини

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024

Наградите са предвестник на "Оскар"-ите

12.04.2024

Няма да гледаме повече за Джон Сноу

11.04.2024

Тъмната страна на историята

10.04.2024

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024