Радио FM+ и в-к Капитал си размениха служителите по ТV2

Вторник, 31 март, само по ТВ2 от 21:20 часа ще можете да видите какво е да си журналист в България и какво се случва по време на „Размяна на медии” - Тони от "Kofein!" във в-к "Капитал", а Весислава от "Капитал" деректно на стола на Тони.

Скоро по ТВ2 ще започне българският вариант на риалити формата „Размяна на съпруги”. Този интересен социален експримент, едновременно забавен и изключително сериозен, има за цел да постави представители на две семейства в нехарактерна за тях среда. Ще бъдат разменени не само семейните партньори, но и техните домове, деца и начин на живот.

Тъй като работното място е „второто семейство” на хората, ТВ2 реши да предложи на медиите в България да бъдат едни от първите „участници” в този експеримент. За целта, посочен от всяка медия журналист размени за период от една седмица през месец март своето работно място с журналист от друга медия. Идеята е журналистите да бъдат поставени в нови условия, да работят с ритъма на друга медия.

Използвайки характеристиките на този формат, телевизията се надява да постигне две основни цели – по един нестандартен начин да запознае читателите и слушателите на съответните медии, както и своите зрители, с ежедневието и работата на журналистите в България и от друга страна да ги запозне с формата „Размяна на съпруги”.

„Подобен опит не е правен досега в България и вярвяме, че „медийната размяна”, макар и само за една седмица, би била истинско предизвикателство както за медиите, така и за зрителите”, споделя Огнян Димов, генерален директор на ТВ2 Груп.

В „Размяна на медии” се включиха: в-к „Капитал” и Радио „FМ+”. Гледайте какви ги забъркахме във вторник, 31 март, само по ТВ2 от 21:20 часа.