В-к „Телеграф” писа за FM+

Тази събота в-к „Телеграф” реши да отдели част от страниците си за две от най-чаровните радиоводещи в България – Надежда Радева и Калина Стефанова. Какво казаха двете, четете и тук:
Снимка: Телеграф

Надя Радева: Радиото ме държи в България


Надежда Радева е една от емблематичните водещи на Радио FM+. Всеки делничен ден от 15 до 18 ч води шоуто “Шоколад”.
Надя започва кариерата си като част от уикенд дуета “Сватя и Сгодена”, където в продължение на дълги години “жени за един час” влюбени двойки. Откакто е програмен директор на FM+, Надежда прекарва в радиото по девет часа, пет дни в седмицата. Уикендите са нейното лично пространство, както обича да казва самата тя. Прекарва ги извън София, а любимите й дестинации са морето и Барселона. Каталунската столица й е особено любима – наскоро именно там Надя получава предложение за брак. Щастливката само загатва, че нейният годеник е и неин колега. “Много хора са се събрали в радиото. Затова сме едно голямо семейство”, допълва още тя.
Един от най-известните гласове в радио ефира има висше музикално образование - специалност пеене. “Когато исках да пея, имаше само чалга и реших, че само временно ще работя в радиото. Но то е толкова обсебващо – като ти влезе в кръвта, няма излизане”, доверява Надя.
Да си един от най-известните радио гласове си има и своите минуси в лицето на досадни ухажори. “Единственият начин, с който се справям със ситуацията, е да не им обръщам внимание”, споделя Надя. “Ние не работим, а се забавляваме. Радиото е това, което ме държи в България. Морето, строежите и обслужването ме разочароват. Затова обичам Ню Йорк. Макар, че е 16-милионен град, аз по-свободна никога не съм се чувствала”, обобщава водещата.

Калина Стефанова чака голямата любов

Освен от телевизионния екран и ежедневното предаване “Следобед с ТВ7”, Калина е позната на публиката и от радио ефира. Всеки делничен ден от 10 сутринта до 12 на обяд тя води предаването “Билборд” по FM+.
“Трябва да си искрен, емоционален, да не спираш да чуваш себе си и околните и да си положително настроен”, споделя тайната на работата Калина. Извън предаването водещата е в телевизията, в колата си, във фитнеса или с приятели. “Много обичам да се шляя безцелно пеш или с колата, защото тогава оставам сама със себе си. Любимо място, което ме зарежда, е всяко последно, на което съм била. Много съм отворена към нови места”, споделя тайната за положителното си настроение Калина. А нейната голяма дарба е да го предава и на слушателите си.
“Семейството ми е мъничко. Дъщеря ми е почти на 16 години, но много споделя с мен. Даже някои ме упрекват, че съм прекалено отворена майка. Но не прекалявам”, разкрива пред “Телеграф” частица от личния си живот Калина. Рано се е омъжила, още като студентка, рано се е и развела. Последната й връзка продължила 9 години, но и на нея й дошъл краят. “Ако трябва да съм честна, още чакам голямата любов. Но искам да ми се случат нещата, не да ги насилвам. В момента няма човек до мен”, допълва водещата.
Професионалната й мечта пък е да попита Мадона какво ще стане, когато настъпи края на нейната ера, защото е невероятно да си винаги най-добрата
Калина е някак любимка на досадните ухажори, дори са я причаквали пред дома й. Имало е ситуации, в които съм се прибирала с колата – той е там, и аз обикалям, докато той не се разкара”, разкрива тя лошата страна на известността.
Една от странностите й е, че подстригва късата си руса коса сама. “Ако не бях станала водеща, бих направила едно малко местенце, на което да върша услуги на хората. Дори бих отворила едно фризьорско студио”, въодушевява се Калина. С усмивка си спомня гафовете в работата. “Една сутрин, докато с Тони работехме, мислех, че свършва една песен и с кафето се втурнах в студиото, спънах се в един кабел и разсипах кафето върху пулта. Съответно трябваше да изчистваме със спирт техниката и предаването спря. Друг път пък случайно изсипах една чаша вода от прозореца на втория етаж. Отдолу се оказа моят шеф, който говореше по телефона”, през смях разказва чаровната водеща.