Покажете ни и вашата собствена "лунна походка" а ла Майкъл Джексън

„Лунната походка” се превърна в запазената марка на Краля на попа - Майкъл Джексън в момента, в който я показа за първи път на 25 март през 1983 година в танц към хита "Billie Jean".

Облечен в черен панталон, сребристи чорапи, сребриста риза, черно яке на пайети, една пайетена ръкавица и черна шапка, Джаксън дебютира с „лунната походка”.

„Лунната походка” на Майкъл Джексън  създава илюзията, че танцьорът се плъзга по пода, а не върви, когато краката са изтеглени нагоре, а пръстите докосват земята.

Вариации на този ход позволили след това на много танцьори да се плъзгат напред, настрани и дори в един кръг.

Майкъл Джексън, един от най-влиятелните и успешни музиканти в света за всички времена спечели 13 награди "Грами" и 26 американски музикални награди, ще бъде почетен в ефира на Радио FM+ със специална програма на 25 юни, петък. Ето тук можете да изберете коя песен на Краля искате да звучи в ефира.

Вижте кадри от първата по рода си „лунна походка” на Майкъл Джексън по-долу:Можете ли и вие да правите „лунната походка”? Покажете ни. Изпратете ни краткото си видео на e-mail: game@fmplus.net. Най-добрите ще бъдат показани тук и в страницата ни във Faceboок.

Ако се притеснявате да опитате, вземете кураж от този приятел по-долу:

Ето какво ни изпрати Мартин - насладете се на неговите стъпки, които събират зрители (дори и в самото видео):