Първото частно радио в България става на осемнадесет години

Частното радио в България днес става на осемнадесет години! На 15 октомври 1992 година в 17,16 часа в ефира на София с песента на Queen - „Radio Ga Ga” стартира Радио FM+.

„Роди се, проходи, пропя и проговори, бори се, води, създаде конкуренцията, направи я силна, издържа и продължава... защото е с душа. Това е Радио FM+ - първото частно радио в България!”, споделят с гордост от екипа на медиата.

 „Малко са истинските неща в живота, които оцеляват във времето. За 18 години Радио FM+ не изневери на слушателите си и продължава да доказва, че това, което прави го прави добре! Отговорната и професионална работа утвърди FM+ като една от най-успешните радиостанции в България”, сподели Елена Кискинова, Управляващ Директор на Emmis Bulgaria, част от която е Радио FM+.


За 18 години Радио FM+ успешно разви своята мрежа и вече излъчва в шестнадесет града на страната с потенциална аудитория от над 3 000 000 слушатели.

За годините, през които е в ефир, Радио FM+ е получило десетки важни награди и отличия. То е единственото, два пъти печелило отличието „Радио на годината”:
2001г.
 - Международна награда от NAB за социалната кампания в полза на обществото „Не карам пил”
2003г.
 - Радио на Годината – Награда „Сирак Скитник” от БНР
 - Стандарт за Бизнес етика, връчен от Чарлс, Принц на Уелс
2004г.
Най-добра PR кампания на годината - награда от Българска Маркетинг Асоциация
2005г.
 - GRAND PRIX за Радио на годината, Международен медиен фестивал, Албена
2006г.
 - Международна награда EMMI за Най-добра кампания в полза на обществото – „Убий скоростта, спаси дете”
2007г.
 - Единственото българско радио, номинирано за Най-добра кампания в полза на обществото на Европейските радио награди
2009г.
 - Единственото музикално радио с две награди от Международен медиен фестивал MediaMixx:
"Golden Umbrella Award" за Най-добра автореклама
"Golden Umbrella Award" за Най-добро музикално предаване
  - Международна награда EMMI за Техническа личност на годината, както и номинация за награда EMMI в категория Креативна личност на годината
2010г.
 - Superbrand на българския пазар;

Радио FM+ е част от Emmis Bulgaria - медийна група, която притежава и управлява радиостанциите Радио FM+, Радио Fresh! и Радио Star FM в България. Част от Emmis Communications Corporation – осмата по големина медийна корпорация в САЩ, листвана на фондовата борса.