Радио FM+ в пресата през 90-те години

На 15 октомври, първото частно радио в България – Радио FM+ става на 20 години! Затова с началото на месеца откриваме и празненствата по повод юбилея!

Ще бъдем заедно с най-големите хитове от 1992г. до днес, заедно с най-популярните ни водещи през годините, както и с всички докоснали се до магията наречена "РАДИО FM+"!

Историята започва на 15 октомври 1992 г., когато  в 17.16 часа в ефира на София се разнася песента "Radio Ga Ga" на Queen. Стартира първото частно радио в България! Основатели на FM+ са Петър Пунчев, Константин Тилев, Кирил Калев и Бойчо Автов. Те получават лицензия за честотата  94,9 на 24 септември същата година.

"Само хитове!" – това обещава FM+ на слушателите си през 1993 година и спазва обещанието си до днес, когато сме заедно с "Винаги най-добрата музика".

През 1995 г. Радио FM+ става най-предпочитаното частно радио в ефира. Голяма част от конкуренцията ни тогава не успя да издържи на сътресенията на 90-те години и днес просто не съществува. Но не и Радио FM+!

В началото на 1996 година Радио FM+ стартира излъчване в Стара Загора. По-късно през същата година FM+ зазвучава и в Свиленград. През 1997 година Радио FM+  вече е на 5 години, излъчва се в най-големите български градове, а слушателите се радват на първия в България сутрешен дует с водещи Тони и Калина, които и до днес са емблема на медиата. Доказателство за голямото влияние, което шоуто има в ефира е и ефектът от провокативна шега на Тони Георгиев, която изправя на нокти шефовете на няколко банки и техни клиенти, а и самото ръководство на радиото. Всичко е хубаво, когато свършва добре е поуката и от тази история!

През 1995 година девизът на радио FM+ вече е "Най-добрата музика от 60-те години до днес"! Радиото се превръща в обект на огромен слушателски интерес, който носи със себе си и подобни събития, които днес само могат да ни накарат да се усмихнем!

Празничните шествия по повод рождения ден на радиото стават традиция – на 15 октомври столичани се радват на музика, мажоретки и балони, а вечер купоните за служители и приятели на радиото стават все по-големи! Така ще бъде и 20 години по-късно, защото и ние като София, където 94.9 се роди, "Растем, но не стареем!".

На снимката са основателят на радиото Петър Пунчев и водещата Евелина Павлова
 

Свързани новини

Документалистът в Radiocast

22.04.2024

Димитър Маринов в Radiocast

29.03.2024

Инфлуенсърката в Radiocast

22.03.2024

Емил Конрад в Radiocast

12.03.2024

Боро Първи гостува в Radiocast

01.03.2024