"Ива от сутрин до обед" в понеделник - 19 ноември

Този понеделник Ива и момичетата от шоуто бяха по мустаци, за да подкрепят мъжкото здраве. В студиото специален гост пък бъде Камен Алипиев – Кедъра, който също подкрепи мустакатата кампания.

Що за спортна година е 2012-та и какъв татко е Кедъра, научихме от самия него след 11ч. Преди това обърнахме внимание на здравето и тясната му връзка с храненето. От д-р Албояджиян (от клиника ВИТА) разбрахме защо през есента се обострят някои хронични стомашни заболявания и можем ли да избегнем това.

С Нели Щонова пък проверихме кой излиза победител в битката между растителните и животински протеини. Тя ни каза и как да поддържаме киселинния баланс в тялото си, чрез едно оптимално хранене.

На днешния 19 ноември – Световният ден на тоалетната - от 10:30 до 12.30 ч. млади хора и доброволци от Националната мрежа за децата раздаваха информационна тоалетна хартия и привличаха вниманието на гражданите за нуждата от промяна на училищните тоалетни. "Ива от сутрин до обед" ги подкрепи, както и вие. Ето как коментирахте:

Aneta Teneva срам ме е да подкрепям елементарни неща, но в държава с: 'честита баня' greetings...явно си е важно! За нашите деца шекспировския хамлетовски въпрос е: ' ДА клекна или да не клекна?!' в училище.
 
Veneta Kavaldjieva Смятам че "нуждата от промяна на училищните тоалетни" е по-правилната формулировка от "в училищата задължително трябва да има тоалетна хартия, топла вода и сапун". Има такива, в които последните 3 атрибута са налични, но само в "учителските" тоалетни, които се посещават в VIP пропуск, наречен "ключ". А оправданието, че в другите няма подобни атрибути, защото децата ги разхищават или крадат, показва ограничено мислене. Има измислени устройства за течен сапун и тоалетна хартия, които се заключват срещу подобни посегателства и успешно се прилагат в места с широк обществен достъп, които държат на имиджа си. По-страшното е, че все още има столични училища (а вероятно и не само в София), в които месторазположението на тоалетните в сградата се намира безпогрешно по миризмата, но не на дезинфекционен препарат. Първо трябва да се направи нещо за поддържане на хигиената в тези места. И оправданието, че не достигат средства и персонал, не трябва да е извинение, защото това също е важна част от възпитанието на децата. Как да ги научим да харесват и да се стремят към красивото и здравословното, като са заобиколени от падащи мазилки, мухъл, мръсотия и воня на урина?!?

Свързани новини

"Ива от сутрин до обед" на 21 ноември

21.11.2012

"Ива от сутрин до обед" на 20 ноември

20.11.2012

"Ива от сутрин до обед" на 16 ноември

16.11.2012

"Ива от сутрин до обед" на 15 ноември

15.11.2012

"Ива от сутрин до обед" на 14 ноември

14.11.2012