Събота в Страната на чудесата с Евелина Павлова

Съботната сутрин по радио FM+ ще започне с приказка за деца и ще завърши с приказка за големи.
 
Тази седмица е много, много специална за нас. Това е седмицата, в която ще празнуваме рождения ден на Мики Маус и наши гости ще са децата от вокална формация Мики Маус. Тази седмица светът отбелязва и Световния ден на правата на децата. 
 
На 20 ноември преди 26 години беше приета Конвенцията за правата на детето на ООН – първата юридически обвързваща международна конвенция, която утвърждава човешките права на всички деца; през 1991 г. е приета и в българското законодателство. По този повод наш специален гост в студиото ще е Иванка Шалатова, която от години е свързала живота си с детските каузи. Тя не само е част от тяхната страна на чудесата. Тя умее да ги създава.
 
Иванка Шалапатова, създател и ръководител на фондация "За Нашите Деца“ – наследник на организациите "Европейски детски тръст“ и "Всяко дете“ – британски организации, работещи в сферата на детските права и социалните услуги. Участвала е в управлението на три мрежи – едната в Югоизточна Европа (SEECRAN), другата е световна и специализирана в работата по приемна грижа (IFCO), третата обединява организации от цял свят, които работят по прилагане Конвенцията на ООН по правата на детето (NGO Group for the CRC). Ваня е носител на  Почетен знак от Президента г-н Плевнелиев за изключителен принос и заслуги за защита правата на децата. Сред останалите отличия на г-жа Шалапатова са "Жена на годината“ (2011 г., сп. "Грация“, категория "Общество“), "Личност в Новините“ (2014 г., Novinite.com, категория "Благотворителност“), както и множество награди за събитията и кампаниите на ръководената от нея фондация.
 
Бъдете с Евелина в странатa на чудесата от 9 до 12!

Свързани новини