Пътуващият фотограф Ерик Нейтън гостува в "Шоуто на Калина"!

Този петък Калина Стефанова посреща специален гост. Днес във Vivacom Art Hall в София ще се състои първата бляскава церемония по награждаването на победителите във Voubs International Photography Awards 2016 и Ерик Нейтън, член на журито, ще бъде гост в студиото на Радио FM+ на следващия ден. 
 
 
Ерик Нейтън (Южна Африка) съвместява двете най-големи страсти в живота си – пътуването и фотографията, които го отвеждат в над 90 страни по света. Специализира се в пейзажните, архитектурни и репортажни кадри. По фотографията се запалва съвсем случайно - докато е на пътешествие във Великобритания, любителският му фотоапарат се счупва и той решава да си купи нов. Оказва се, че си е взел доста добър апарат, който му позволява да прави много по-хубави снимки. Така процесът по разучаване на новата техника запалва фотографската искра. След това пътуване се връща вкъщи напълно разорен, но заразен от треската по пътешествията. Замисля се как да намери занимание, което да му носи достатъчно пари, но и да му позволява да посещава нови и непознати места. Отговорът изниква от само себе си: пътуващ фотограф!
 
 
Така започва дългото пътуване на Ерик и неговия апарат. Първият му публикуван пейзаж е през 1996 в списание Getawaу, a едно от най-вълнуващите му приключения е четиримесечното пътуване по суша от Германия до Йоханесбург, което предприема заедно с брат си. Започва да качва фотографиите си в онлайн банките за изображения и днес голяма част от доходите си получава именно от там.
 
Разберете повече за историята на Ерик и победителите във Voubs International Photography Awards 2016 в "Шоуто на Калина", петък, от 14ч., само в ефира на Радио FM+.
 

Свързани новини

Християна Тодорова гостува в Радио FM+

26.04.2017

"Еко и леко" за Житния режим на Дънов

16.02.2017

Как да познаеш своя път в работата?

06.02.2017

Как да се справяме с излишните амбиции

30.01.2017

"Еко и леко" за Хюман Дизайна

24.01.2017