Любимият семеен фестивал „Усмихни се. Карин дом“ се завръща на 16-ти септември

За трета поредна година ще се проведе благотворителният семеен фестивал „Усмихни се“, като средствата, събрани по време на събитието ще бъдат използвани за запзването на терапевтична група „Усмивка“ за деца с комплекси нужди в Карин дом.

Семейният празник ще се проведе на 16-ти и 17-ти септември в красивата градина на Карин дом в Морската градина на Варна като подарък към децата за началото на учебната година и символичен край на безгрижната ваканция.Темата тази година е  Приказна градина, а верни на традицията организаторите ще преобразят зеления двор на Карин дом в място за семейни забавления с пикник зона, фермерси и занаятчийски пазар, детски кът, кулинарно шоу и неизоброими детски работилници. Ще има татуровки с кана, шоу, йога класове, уроци по капоейра, шах и още много други. Както и предишни години, Усмихни се ще предложи забавления за цялото семейство и през двата дни на фестивала, като така гостите ще могат да се порадват на последните летни лъчи на открито, изпробвайки различни кулинарни, спортни, бирени или шопинг приключения.

Това, което е ново е, че за първа година фестивалът има своя тема и ще покаже на децата  света на приказките, ще ги пренесе в тайната градина на тяхното въображение и ще им разкаже някои добре познати или вече позабравени истории за далечни царства.  За да останат тези семейни мигове запазени като топъл спомен, ще бъдат обособени три фотографски къта на различна тематика, където деца и родители ще могат да направят своята семейна снимка.

Не на последно място, всички тези забавления ще спомогнат за благородната кауза на Карин дом. Събраните по време на фестивала средства (от дарение за вход, участие в томбола и закупени продукти, работилнички и др.) се използват за терапия на децата със специални потребности в Карин дом.

Група „Усмивка“, която носи името на фестивала е за деца с комплексни и интензивни нужди от подкрепа, а група „Малки+“ е за най-малките деца с комуникативни затруднения и аутистичен спектър. Благодарение на всички гости на фестивала, всички партньори и усилията на целия екип, зает с организацията, децата със специални потребности на Карин дом получават висококвалифицирана терапия.

И тази година мисията на фестивала е да стартира новата учебна година с усмивка, като в същото време се научим да бъдем по-толерантни към децата със специални потребности и разбираме по-добре трудностите, пред които са изправени техните семейства. Това е и посланието, което остави Джъстин Боланд – първият организатор и идеолог на фестивала, преди да напусне България и да остави организацията му в ръцете на екипа на Карин дом.

Повече информация за събитието и за това как можете да се включите като партньор или доброволец,можете да намерите на www.smile.karindom.org.

Свързани новини

Нов проект на БФА

25.01.2023

Ново радио във Fresh Radio Group

05.01.2023

Да помогнем на Вася!

13.12.2022

Слушаме все повече музика

28.11.2022

Акустични концерти в ефира на FM+

03.11.2022