Teen+ по Радио FM+: всичко за света на младите хора, разказано от самите тях!

Teen+ e новата рубрика в ефира на Радио FM+! Всеки четвъртък, между 13 и 14ч., в шоуто на Евелина Павлова ще звучат и гласовете на различни младежи - ученици и студенти, които ще говорят за своя свят, идеи, избори, интереси в науката и изкуството, за своите музикални открития. Предаването ще гради мост към реалността на младите хора, техните истории и техните герои. В Тeen+ имате среща с бъдещето, то вече е тук!
 
 
Голяма част младежите имат опит в създаването на авторски статии, видео материали и подкастове, като част от екипа на платформата Teen Station - социално предприемаческия проект-кауза на водещата Евелина, който има за цел изграждане на мрежа училищни медии в цялата страна, с представители в над 25 гимназии към момента и над 200 младежи в екипа си. Водещи журналисти се срещат с тях и провеждат обучения по медийна грамотност, а проектът е част от Коалиция за медийна грамотност.
 
 
Някои от младежите вече са избрали журналистиката за своя професия. Водещите от екипа на Радио FM+ ще продължават да бъдат техни ментори и в тази нова за тях територия. В първия епизод - с Жени Янева и Симеон Кожухаров, ще говорим за темите, които вълнуват младите хора и за подкаста като предпочитан от младежите медиен формат. Един от най-популярните подкстъри сред тийнейджърите, Юлиан Караджов, ще сподели част от специалното си интервю с Максим Иванов - млдежът, който прекоси океана със своя баща.
 
Максим споделя за трудностите и уроците от пътуването: рулят им се чупи цели 6 пъти, автопилотът им се поврежда, плаването им се удължава с около 30 дни, свършва им храната. За капак, се сблъскват с най-силните урагани и бури от 150 години насам. "Титлата "Най-млад океански гребец" е яка, но не го направих за това. Направих го, защото исках да видя дали мога да прекося океана с гребна лодка", казва Максим, цялото интервю с когото можете да чуете тук.
 

Свързани новини

Профилактика на Копитото

10.10.2023

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Страхотен "Празник на детските усмивки"!

02.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

01.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

24.05.2023