Линда Еванджелиста поиска рекордна издръжка за сина си

Прочутата манекенка Линда Еванджелиста, влизаща в петицата на супермоделите от 90-те години на миналия век, поиска чрез съда рекордно висока сума за издръжката на 4-годишния си син - 46 000 долара на месец, съобщи Франс прес.

Искът е предявен към бащата на момчето, един от най-богатите хора във Франция Франсоа-Анри Пино. Той оглавява холдинг притежаващ известни марки като "Ив Сен Лоран", "Гучи", "Баленсиага" и "Пума". Милиардерът е женен за холивудската звезда Салма Хайек.

Детето се казва Августин и до скоро моделът пазеше в тайна кой е бащата. Искът се разглежда от съда в Манхатън в Ню Йорк.

Милиардерът Пино се ожени за Салма Хайек през 2009 г., когато тя вече беше родила момиченце от него. В момента дъщеричката им Валентина също е на четири години. Най-вероятно Пино не е предполагал, че синът на Еванджелиста е от него, тъй манекенката твърдеше, че бащата на детето й е нюйоркски архитект.

В края на юни Еванджелиста изненадващо подаде иск за издръжка срещу Пино, а съд постанови, че именно той е баща на Августин. Твърди се, че откакто научила за извънбрачния син на мъжа си, Хайек се изнесла от семейното жилище.