Кожената пола се завръща

Кожената пола се превърна в истински хит през 80-те години на миналия век. Доста години минаха оттогава, но един от основните закони в модата повелява рано или късно всичко да се повтаря.

Тази година дойде и моментът за голямото завръщане на кожената пола. През целия сезон това ще е едно от най-хитовите облекла. Показаха го и водещите дизайнери на Седмицата на модата в Париж.

Nina Ricci

Кожената пола без съмнение може да се превърне в силен коз. Трябва да знаете обаче как се носи това облекло, за да бъдете стилна, а не смешна.

Ето няколко ценни насоки:
Тенденциите, наложени от световните модни дизайнери, повеляват през идните месеци кожената пола да се носи с дължина малко над или малко под коляното, като по младите жени могат да изберат и мини вариант. С  други думи, на пола до глезените няма да се гледа с добро око от страна на фешън последователите.


Balmain
 

Много важно е да съобразите кожената пола с фигурата си. Ако сте слаба , нямате ограничения по отношение на модела, но е препоръчително да заложите на тесния и прав с цепка отзад, който да подчертае достойнствата на тялото ви. В случай, че имате по-широк ханш или пълни бедра, разкроената пола е най-добрият избор за вас.

Мини кожената пола се комбинира най-добре с тясна блуза или пуловер, защото в противен случай тоалетът изглежда небалансиран. Цветът на горната дреха трябва да бъде съобразен  - препоръчително е да е контрастен на този на полата.

Най-красиво стои кожената пола по тялото, но ако си купите прекалено тясна, то не само, че няма да се чувствате комфортно в нея, но и ще изглеждате скована.

Най-красиво се съчетава кожена пола с мека горна дреха, която да контрастира на кожата. Копринените и памучни топове са най-добрият избор, но кашмирът, ангорската вълна и дантелата също са подходяща комбинация.


  Guy Laroche


Не е добра комбинацията на кожена пола с кожено яке. Би могло да стои добре само ако якето ви е доста късо. На кожената пола отиват най-много сака и палта от вълна, туид и кадифе.

Guy Laroche

Ако си мислите, че  не е удачно да носите да носите кожената пола в офиса, грешите. Изберете си модел  в черно, сиво или кафяво, съчетайте го с по-консервативен топ, като риза например, и гарантирано ще съберете погледите на колегите и от двата пола. Не забравяйте обаче, че чорапогащникът ви трябва да бъде неутрален.

Когато обличате кожена пола заложете на боти или обувки на ток, които освен кожени могат да бъдат велурени или лачени.