Мерил Стрийп излиза на корицата на "Vogue" за първи път

Кариерата на 62-годишната Мерил Стрийп (Meryl Streep) се развива толкова бляскаво, че дори по-младите й колежки с основание могат да изпитват завист.

Неотдавна актрисата представи филма "Желязната лейди“, в който, разбира се, играе ролята на бившия министър-председател на Великобритания Маргарет Тачър. Малко след премиерата се заговори, че Мерил ще бъде номинирана за Оскар за главна женска роля на церемонията през февруари 2012г.  Месец по-рано, обаче, актрисата ще украси първата корица на модната библия "Vogue” за 2012 година. 

Мерил Стрийп излиза на корицата на американското издание на "Vogue" за първи път в своята кариера. Изненадващото е, че именно тя е жената, която изигра ролята на главна редакторка на модната библия в "Дяволът носи Прада" през 2006г.

Стрийп се шегува в интервюто си, че сигурно е най-старата жена, която е била корица и споделя, че е вярвала, че с кариерата й е свършено преди 20 години. Когато навършила 40, получила цели три предложения за главни роли, като всичките били на вещици. Тогава тя решила, че хората възприемат жените на нейната възраст просто като "гротески“.

Повече от 20 години по-късно, Мерил Стрийп напълно опровергава мита за пластичните операции и ботокса, готви се за поредната номинация за Оскар (тя държи рекорда от 16), оглавява класациите за "Най-красиви жени над 50" и е една от най-скъпо платените актриси в Холивуд.

Свързани новини

Мерил Стрийп ще пее на концерт на Стинг

16.03.2012

Премиера на "Желязната Лейди" - снимки

05.01.2012