Мерил Стрийп представи "Желязната Лейди" в Лондон

Американската актриса Мерил Стрийп мина  по червения килим в Лондон за европейската премиера на последния й филм "Желязната лейди". В него тя изпълнява ролята на бившия британски министър председател Маргарет Тачър.

За тази роля актрисата може да получи "Оскар", който ще е трети в нейната блестяща кариера. Вече беше съобщено, че на предстоящия Международен кинофестивал в Берлин от 9 до 19 февруари на Мерил Стрийп ще бъде връчено отличието Почетна Златна мечка. Освен това тя е номинирана за "Златен глобус" за същата роля.

Пълнометражният "Желязната лейди" проследява живота на Маргарет Тачър, дъщеря на бакалин, която с огромни усилия преодолява социални препятствия и сексистки предразсъдъци, за да оглави правителството на Обединеното кралство през 1979 г. - с непримирим дух и същевременно дълбоко влюбена в съпруга си Денис.

"Само актриса от ранга на Мерил Стрийп можеше да напипа същността на Тачър", пише в. "Дейли Мейл". Но докато критиката обсипва актрисата с хвалебствия, съвсем не токова ентусиазирани са отзивите за самия филм, чиято режисьорка Филида Лойд е работила с актрисата в мюзикъла "Мамма Миа".

Мерил Стрийп е "голямото оръжие в тази лента, която на места е глупава и съмнителна", коментира в. "Гардиън". "Жесток портрет за възрастта, самотата и упадъка", добавя изданието. Историята е разказана със средствата на ретроспекцията през погледа на "Маги", представена като възрастна дама, изпаднала в старческа деменция, както разкри през 2008 г. дъщеря й Керъл. /АФП

Свързани новини

Мерил Стрийп ще пее на концерт на Стинг

16.03.2012

Мерил Стрийп ще украси "Vogue" 2012

13.12.2011