Виктория Бекъм стана и дизайнер на коли

Британската модна дизайнерка Виктория Бекъм стана и дизайнер и на автомобили. Тя заяви, че е мислила за съпруга си  -  футболиста Дейвид Бекъм, когато е работила върху външния вид на новия модел на Рейндж Роувър - Evoqu. 

Бившата певица от Спайс Гърлс беше в Пекин, където представи автомобила. Специалното издание на колата е на цена 80 хил. паунда, което е двойно повече от цената на обикновения модел. От него ще бъдат произведени само 200 бройки, като първият от тях ще бъде пуснат в Китай в началото на октомври тази година.

Освен в съпруга си, Бекъм призна, че е  търсила на много места вдъхновение за колата. "Направих голямо проучване, и то не само с коли, стари и нови, но и с лодки, самолети, филмови звезди, различни локации", допълва тя.

Специалното издание на модела Evoque има специална, ръчно поставена матирана боя - първата за автомобил от типа Land Rover. Добавени са и златисти акценти, както и черни ковани джанти. Във вътрешността четирите седалки са изработени от винтидж кожа, като отново има златисти елементи, черен лак, алуминий и мохер.

В допълнение автомобилът има и луксозни аксесоари като четири кожени чанти за багаж и ръчно бродиран кожен с подписа на Виктория Бекъм портфейл за собственика.

Бекъм започна да си създава име като дизайнер и през 2011 г. спечели Британската модна награда (British Fashion Award), припомня dnevnik.bg. Все пак певицата, превърнала се в дизайнер, казва, че не иска "да бяга, преди да може да върви", със собствената си колекция.

Свързани новини

Netflix прави сериал за Дейвид Бекъм

19.07.2022

Victoria Beckham отрече реюниъна

23.11.2017

Selena Gomez разби сърцето на Beckham

07.10.2015

Jay Z инвестира в David Beckham?

06.01.2015

Elton John е най-щедрата брит звезда

08.05.2014