Линда Еванджелиста на път да получи рекордна издръжка

Топ моделът Линда Еванджелиста и бизнесменът Франсоа-Анри Пино се изправиха един срещу друг в съдебна зала в Ню Йорк по дело за издръжка на 5-годишния им син. Сумата може да достигне рекорд в категорията.

Линда Еванджелиста, според адвокатите на Пино, е представила списък с месечни разходи за около 46 хиляди долара. Това са пари за денонощна охрана, шофьор и детегледачка за малкия Огъстин, наричан галено Ожи.

Адвокатът на топ модела оспори тези цифри, но не уточни какво иска канадската манекенка, която се появи в съда в Манхатън с черни очила и обувки с остри токчета на Луботeн, петнадесет минути след началото на заседанието.

Повече от час 49-годишният Пино, първият свидетел под клетва, бе притискан от въпросите на адвоката, който подчерта, че бащата е "невероятно богат" и описа заниманията му, компаниите, които притежава групата PPR, чийто собственик е той, многобройните резиденции и луксозните почивки, прекарани с другите му три деца, но никога, подчерта адвокатът, с Огъстин, роден през октомври 2006 г.

Френският бизнесмен, който е женен за актрисата Салма Хайек, не хвърли дори бегъл поглед към 46-годишната Еванджелиста. Той обясни, че я е познавал едва от четири месеца, когато прекарали само седем истински дни заедно, преди тя да му съобщи за бременността си в началото на 2006 г.

"Но аз не участвах в решението да има бебе", каза той, твърдейки, че навремето тя му заявила, че "ако не иска да участва в решението го разбира и ще се погрижи за това".

Тогава Пино скъсал с нея. "Аз й казах, че ще призная детето и ще поема моята отговорност, което и направих". Той призна, че не е давал издръжка за Огъстин.

Франсоа-Анри Пино е женен от 2009 за актрисата Салма Хайек, с която имат дъщеричка Валентина на 4 години. Той има още две други деца от предишен брак.

Разпитът на собственика на модната империя, в която влизат Ив Сен Лоран, Гучи, Серджо Роси, Александър Маккуин и др. ще продължи няколко поредни дни.