Ангел Заберски, Васил Петров и Михаил Заимов награждават младите таланти на "Евробет талант 2015"

Именитите музиканти Ангел Заберски и Васил Петров и фотографът-изследовател Мартин Заимов ще наградят отличниците от второто издание на "Евробет талант 2015-2016". Тримата са ментори на петнайсетте млади таланти, които се изявиха в програмата. Концертът и церемонията ще се състоят тази вечер в Клуб Аполония/Сцена ОББ от 19 часа.
 
Водещ на събитието ще бъде любимият глас на радио FM+ Ива Дойчинова, а на сцената ще се изявят пианистите Констанца Дюлгерова и Ангел Николов. Събитието е съпътствано от изложба на Елис Вели, Ивелина Ямалиева, Лидия Александрова, Мария Цветкова, Милен Колев, Савина Топурска, Симеон Лазаров, Теодор Асенов и Явор Иванов – графици и фотографи, отличени със стипендии в раздел визуални изкуства. 
 
 
 
Програма "Евробет талант" е създадена през 2014 г. като резултат от успешното сътрудничество между Фондация Аполония, Фондация “Помощ за благотворителността в България” и Евробет. Освен стипендия за младите изпълнители, програмата им предоставя възможност за срещи с утвърдени представители на изкуството, които приемат да бъдат техни ментори за една година. През 2014 г. ментори са Теодосий Спасов, Владимир Пенев, Борис Мисирков и Георги Богданов. Подкрепени са 16 младежи на възраст от 18 до 25 години.
 
Във второто поредно издание на програмата Евробет талант авторитетното жури определи като най-добри джаз групата F6, вокален състав Нова Музика, пианистките Сибел Зейнелова и Александра Бошнакова, вокалистката Карина Енева, фотографките Мария Цветкова и Стиляна Станкова, както и художничката в стил графика Радина Йорданова. Подобно на миналогодишните
стипендиантки Констанца Дюлгерова и Калия Калчева, приети в най-престижните музикални колежи, 22 годишната Сибел с нетърпение очаква предстоящата учебна година в Ню Йорк - тя е приета в Mannes Collеge The New School of Music. За мястото и стипендията, която колежът отпуска, Сибел е преборила над триста кандидати. Местата в бакалаварската, магистърската и
професионалната специализации по пиано са само две. Събитието, с което ще бъдат представени новите стипендианти на Евробет талант, ще завърши с изпълнение на младата джаз формация F6.
 

Свързани новини