Ива от сутрин до обед

24.03.201716:24

НЕТикет: правилата на поведението в интернет пространството

Какво трябва да е поведението ви в интернет пространството ще ни каже Ана Динкова, с която ще си говорим за явлението НЕТикет или етикетът в дигиталната ера.    Ивайло Иванов ще ни разкаже за предстоящия базар за занаятчии и художници, а Таня Иванова и Александър Александров ще ни кажат какво да очакваме на Международния ден на... прочети още »
24.03.201714:40

Д-р Божилов: "Експериментите със замразяване на живи хора са...

"Ако науката и етиката позволят, ще започнат и експерименти със замразяване на живи хора.", каза д-р Владимир Божилов, главен редактор на списание "BBC Знание", който гостува в "Ива от сутрин до обед", за да разкаже за главанта тема в новия брой на списанието – криогенното... прочети още »
23.03.201717:00

Възможно ли е да се замразяват хора и връщат към живот след години?

В петък ще започнем с десетото издание на световната природозащитната инициатива на WWF "Часът на земята".    След 10ч. с д-р Владимир Божилов ще обсъдим евентуалната възможност след няколко години хората да бъдат замразени и да се върнат към живот след години.    А в "Дим да ни няма" ще... прочети още »
22.03.201716:25

Мазохизмът в любовта: кое ни задържа при човек, който ни наранява?

В четвъртък ще ви предложим палитра от разнообразни гости и теми. Ще започнем с любимото ни късо кино и режисьорът Ивелин Илиев.    В "Професия Читател" Росица Божкова ще ни представи книгата си "Докато аз и ти сме едно. От зачатието до раждането", а с Милена Родригес ще говорим за мазохизма в любовта и кое е... прочети още »
21.03.201714:32

Магдалена Гигова разказва за тайните на тайландката провинция Краби

В сряда без охрана ще се пренесем в тайландската провинция Краби с прясно завърналата се от там Магдалена Гигова, която ще ни разкаже за всички тайни на Тайланд.   А Весела Бабинова ще ни представи постановката "Ромул Велики", чиято премиера е този уикенд.  прочети още »
21.03.201713:44

Росица Томова: "Holiday Heroes вече действа и в САЩ"

"Holiday Heroes вече е действаща и в САЩ, където усилено помагаме на бездомните хора.", каза Росица Томова от организацията, която радва хиляди семейства по време на празници, която ни гостува, за да разкаже за някои от предстоящите събития на героите.    "Щастлива съм, защото имахме ужасно малко време, за да... прочети още »
20.03.201717:38

Мира Кацарова с нов проект и предстоящ концерт

Във вторник започваме с джаз и омайния глас на Мира Кацарова, която ще ни разкаже за новия си проект и предстоящ концерт.    След 10ч. очакваме нашите приятели от Holiday Heroes за Великденска им кампания, а след това певецът Теодор Койчинов ще покани всички фенове на групата Dream Theater на техен трибют. прочети още »
17.03.201715:02

Cветовната конференция TED ще се излъчва на живо в София

В понеделник излитаме към Ванкувър и ставаме част от световната конференция ТЕД, която ще се излъчва на живо в София тази година. Организаторките Ирена Комитова и Андреа Пунчева ще ни гостуват и ще подарят два билета за излъчването в София.    След това с Иво Инджов разгръщаме "Журналистиката – учебник и... прочети още »
17.03.201713:58

Елена Радева: "Заедно в час" събира професионалисти,...

"В България 40% от учениците са функционално неграмотни.", каза Елена Радева от "Заедно в час", която гостува в "Ива от сутрин до обед", за да разкаже повече за набирането на нови учители.   "Функционалната неграмотност означава, че тези ученици могат да четат и смятат, но прочетат ли текст, не... прочети още »
16.03.201715:22

Кои са книгите, които скоро предстоят да бъдат екранизирани?

Кои са книгите, които скоро предстоят да бъдат екранизирани и чакаме с нетърпение? На този въпрос ще ни отговорят в петък Зорница Аспарухова и Анастасия Карнаух след 9ч.    Елена Радева ще покани всички млади преподаватели да участват в инициативата "Заедно в час", която ги насърчава да преподават в малки български... прочети още »
15.03.201712:35

Как да преборим синдрома на несигурността "искам - не искам"

Ако не се чувствате сигурни в това какво искате от живота или сте заобиколени от хора, които са несигурни в решенията си, в четвъртък заедно с Милена Родригес ще ви помогнем, защото ще говорим за синдрома, наречен "искам - не искам".    Преди това ще ви представим канала Mamma mia, посветен на майките и приключението... прочети още »