Ива от сутрин до обед

18.08.201715:59

Какво ни очаква на фестивала за градска култура София Диша 2017

В понеделник Суни Данаджъ ще ни разкаже какво ни очаква тази година по време на фестивала за градска култура София Диша.    След 10ч. очакваме мениджъра на Сдружение на олимпийски отбори по природни науки – Диана Георгиева, за да ни представи младите български надежди, върнали се с медали по биология и... прочети още »
15.08.201717:13

Екзотичните деликатеси, които можем да срещнем по света

В сряда заедно с Маги Гигова ще пием кафе от лястовичи гнезда докато тя ни разказва за екзотичните деликатеси, които можем да срещнем по света.    Преди това заедно със Светла Тонева от езиков център "Браво" ще се учим на нови идиоми в английския език.  прочети още »
14.08.201713:58

Кой е най-добрият начин, по който да се представим пред работодателя?

Кой е най-добрият и въздействащ начин, по който можем да се представим пред един работодател? Това е въпросът, на който консултантът по личен брандинг Лили Георгиева ще ни отговори с няколко добри съвета.    Преди това с Мария Панайотова и Дарин Ангелов ще си говорим за любимата и магическа Нощ на театрите, която тази година ще... прочети още »
07.08.201716:04

Как да учим, усвояваме и развиваме мозъка си лесно и интензивно

Как да учим, усвояваме и развиваме мозъка си лесно и интензивно ще бъде темата, за която ще говорим в Мирослав Начев във вторник след 9ч.    А офталмологът Анелия Хохвартер ще ни разкаже за своята кауза, свързана с локомат за България и шанса 50% от българите в инвалидни колички да проходят отново. прочети още »
07.08.201713:57

Теодора Игнатова: "Хубаво е да запазим езика и културата си,...

"Всеки трябва да знае кой е и от къде идва, за да може да продължи напред. Виждам колко много хора са извън България и в днешни дни това е напълно нормално, но ми се иска всеки един от тях да запази част от себе си, езика и културата си независимо къде се намира", каза Теодора Игнатова, почетен български консул в Конго и основател... прочети още »
04.08.201713:20

Теодора Игнатова научи конгоанските деца на "Полегнала е...

В понеделник ще разберете какво означава термина "Гладните бебета на д-р Емилова".    Завръща се и отново инициативата Блок Кино, която събира махалата пред блока на българско кино и обсъждания, а почетния ни консул в Конго Теодора Игнатова ще разкаже как научи конгоанските деца на "Полегнала е Тодора". прочети още »
03.08.201713:57

Паралелните вселени и какво точно представляват те

В петък д-р Владимир Божилов ще ни пренесе в света на паралелните вселени и ще ни обясни какво точно представляват те.    В рубриката ни "Дим да ни няма" Мария Ангелова ще предизвика пътешественикът в нас, а Зузи Аспарухова отново ще бъде нашият наръчник за добро кино.  прочети още »
02.08.201715:21

Петър Пунчев за равносметката, която прави с книгата си "Вие...

В четвъртък самият Петър Пунчев ще гостува в рубриката ни "Професия: Читател", за да ни разкаже за равносметката, която прави с книгата си "Вие сте тук".    Веднага след това ще нахлуят йога и музика, защото ще представим фестивала Удая Лайв, а за финал с Маги Ангелова ще говорим за здравословната раздяла. прочети още »
02.08.201713:09

Ивайло Шопски: "Питам всички, които се оплакват "Ти...

"Питам всички, които се оплакват от положението в момента "Ти какво направи?"", каза Ивайло Шопски, създател на пътуващото читалище "Бащино онище", коейто гостува, за да ни разкаже малко повече за него, както и за лагерите за ученици, които организира съвместно с Министерство на... прочети още »
01.08.201712:26

Вярвате ли в магии и някога правили ли са ви?

Вярвате ли в магии и някога правили ли са ви? Това ви питаме в сряда, когато с Магдалена Гигова ще си говорим именно за света на вълшебствата и защо лятото е техният сезон.    Ивайло Шопски ще бъде при нас, за да ни представи вдъхновяващото си пътуващо читалище "Бащино огнище".  прочети още »
31.07.201713:32

"Кулинарните Асове" c няколко вкусни рецепти за лятото

Във вторник очакваме режисьорът Димитър Коцев-Шошо и драматурга Елена Алексиева, които са част от лекторите на тазгодишната творческа академия "Заешка дупка".    След 10ч. ще ви представим Висшето Франкофонско училище по администрация и мениджмънт, а в "Кулинарните Асове" заедно със Софи Йотова от... прочети още »