Ива от сутрин до обед

24.08.201714:52

Time Heroes: как да превърнем времето и уменията си в позитивна сила

В петък Зорница Миткова ще ни разкаже за доброволческата дейност на платформата Time Heroes и как да превърнем времето и уменията си в суперпозитивна сила.    Олга и Алекс от Bansko Film Fest ще ни разкажат за фестивала за екстремно кино SoExtreme, а със Зузи Аспарухова ще си говорим за Тум Круз и новия му филм.  прочети още »
23.08.201714:11

Захари Карабашлиев представя новата си книга "Хавра"

В четвъртък очаквайте автора на едно от безусловните хитови заглавия – "18% Сиво" Захари Карабашлиев с новата му книга "Хавра".    Ще чуете и част от много личното интервю, което даде в Банско Джаз Фест една от звездите – Candy Dulfer. прочети още »
22.08.201716:09

Има ли връзка между привлекателността и високото IQ?

В сряда ще надникнем в историята с Румен Манов, който ще ни представи проекта си "Приказкa за България", книга, която разказва за българите от последните 3 века.    В Неохраняемата зона на Магдалена Гигова тя ще ни докаже, че по-привлекателните хора имат по-високо IQ. прочети още »
21.08.201713:01

Кога да поставяме граници на децата си и защо е важно да казваме...

Във вторник Ваня Емилова ще ни каже кога е добре да поставяме граници на децата си и защо е важно да им казваме "не".    С група Mind Trips ще представим новата им песен с Алекс Раева, а Емил Кирилов ще ни разкаже за "Въздухария" – единственият по рода си безплатен фестивал за безмоторно летене на... прочети още »
18.08.201715:59

Какво ни очаква на фестивала за градска култура София Диша 2017

В понеделник Суни Данаджъ ще ни разкаже какво ни очаква тази година по време на фестивала за градска култура София Диша.    След 10ч. очакваме мениджъра на Сдружение на олимпийски отбори по природни науки – Диана Георгиева, за да ни представи младите български надежди, върнали се с медали по биология и... прочети още »
15.08.201717:13

Екзотичните деликатеси, които можем да срещнем по света

В сряда заедно с Маги Гигова ще пием кафе от лястовичи гнезда докато тя ни разказва за екзотичните деликатеси, които можем да срещнем по света.    Преди това заедно със Светла Тонева от езиков център "Браво" ще се учим на нови идиоми в английския език.  прочети още »
14.08.201713:58

Кой е най-добрият начин, по който да се представим пред работодателя?

Кой е най-добрият и въздействащ начин, по който можем да се представим пред един работодател? Това е въпросът, на който консултантът по личен брандинг Лили Георгиева ще ни отговори с няколко добри съвета.    Преди това с Мария Панайотова и Дарин Ангелов ще си говорим за любимата и магическа Нощ на театрите, която тази година ще... прочети още »
07.08.201716:04

Как да учим, усвояваме и развиваме мозъка си лесно и интензивно

Как да учим, усвояваме и развиваме мозъка си лесно и интензивно ще бъде темата, за която ще говорим в Мирослав Начев във вторник след 9ч.    А офталмологът Анелия Хохвартер ще ни разкаже за своята кауза, свързана с локомат за България и шанса 50% от българите в инвалидни колички да проходят отново. прочети още »
07.08.201713:57

Теодора Игнатова: "Хубаво е да запазим езика и културата си,...

"Всеки трябва да знае кой е и от къде идва, за да може да продължи напред. Виждам колко много хора са извън България и в днешни дни това е напълно нормално, но ми се иска всеки един от тях да запази част от себе си, езика и културата си независимо къде се намира", каза Теодора Игнатова, почетен български консул в Конго и основател... прочети още »
04.08.201713:20

Теодора Игнатова научи конгоанските деца на "Полегнала е...

В понеделник ще разберете какво означава термина "Гладните бебета на д-р Емилова".    Завръща се и отново инициативата Блок Кино, която събира махалата пред блока на българско кино и обсъждания, а почетния ни консул в Конго Теодора Игнатова ще разкаже как научи конгоанските деца на "Полегнала е Тодора". прочети още »
03.08.201713:57

Паралелните вселени и какво точно представляват те

В петък д-р Владимир Божилов ще ни пренесе в света на паралелните вселени и ще ни обясни какво точно представляват те.    В рубриката ни "Дим да ни няма" Мария Ангелова ще предизвика пътешественикът в нас, а Зузи Аспарухова отново ще бъде нашият наръчник за добро кино.  прочети още »