Ива от сутрин до обед

17.03.201713:58

Елена Радева: "Заедно в час" събира професионалисти,...

"В България 40% от учениците са функционално неграмотни.", каза Елена Радева от "Заедно в час", която гостува в "Ива от сутрин до обед", за да разкаже повече за набирането на нови учители.   "Функционалната неграмотност означава, че тези ученици могат да четат и смятат, но прочетат ли текст, не... прочети още »
16.03.201715:22

Кои са книгите, които скоро предстоят да бъдат екранизирани?

Кои са книгите, които скоро предстоят да бъдат екранизирани и чакаме с нетърпение? На този въпрос ще ни отговорят в петък Зорница Аспарухова и Анастасия Карнаух след 9ч.    Елена Радева ще покани всички млади преподаватели да участват в инициативата "Заедно в час", която ги насърчава да преподават в малки български... прочети още »
15.03.201712:35

Как да преборим синдрома на несигурността "искам - не искам"

Ако не се чувствате сигурни в това какво искате от живота или сте заобиколени от хора, които са несигурни в решенията си, в четвъртък заедно с Милена Родригес ще ви помогнем, защото ще говорим за синдрома, наречен "искам - не искам".    Преди това ще ви представим канала Mamma mia, посветен на майките и приключението... прочети още »
14.03.201718:33

"Червената къща" посвещава серия събития на 90-те

В сряда с носталгия обръщаме поглед към 90-те години с Цвета Балийска, която ще ни разкаже за серията събития в "Червената къща", посветени на онова време.    Страхотните музиканти от група Булгара също ще са при нас с новото си видео към песента "Караконджул". прочети още »
14.03.201717:35

Ваня Емилова: "Кърменето трябва да продължи до първата...

"Кърменето трябва да продължи до първата годинка на детето.", каза гостът ни Ваня Емилова, с която си говорихме за периода на развитие между 0 и 1 година и как действията на родители влияят на децата за цял живот.   "В този период могат да се направят много поразии от родителите. Тогава бебето не разпознава себе... прочети още »
13.03.201717:56

Kак като родители да се справим с ранното детско развитие

Във вторник Ваня Емилова ще ни разкрие тънкостите около това как като родители да се справим с ранното детско развитие.    Росен Димитров от Quick Hands Project ще ни разкаже за предстоящото турне на "Царете на магията", а след 11ч. часа очакваме 10-годишната Петра, която играе главната роля в мюзикъла "Грозното... прочети още »
13.03.201716:34

Графа: "В днешно време отчуждението между хората е голямо"

"В днешно време отчуждението между хората е голямо, вълнуваме се предимно от материални неща и вместо да общуваме помежду си се затваряме в социалната мрежа.", каза Графа, който ни гостува по случай клипа на парчето "Вълк единак" и предстоящия му концерт на 6 април в Арена Армеец.     "Вълк... прочети още »
10.03.201716:08

Светослав Овчаров ни връща във времето на Балканската война с...

В понеделник се връщаме във времето на Балканската война с режисьора Светослав Овчаров и новия му филм "Врагове”.    Вълкът единак Графа ще е при нас с новото си парче, а в рубриката ни "Здравето” ще гостува д-р Поля Пенкова. прочети още »
10.03.201714:42

Минко Михайлов: "И в Западна Сахара познават Стоичков"

"В Западна Сахара се сбъдна една от мечтите ми", каза фотографът Минко Михайлов, който гостува в рубриката ни "Дим да ни няма", за да разкаже за пътешествието си в Западна Сахара. "Дълго време мечтаех да снимам розово фламинго, но все успяваше да ми се изплъзне. Съвсем случайно, край една лагуна в Западна Сахара, само... прочети още »
09.03.201715:59

Чудовищата, които белязаха през годините световното кино

В петък със Зорница Аспарухова ще си говорим за чудовищата, които белязаха през годините световното кино.    С фотографa Минко Михайлов ще пропътуваме красиви кътчета от Лаос до Исландия, които е запечатал в красиви фотографии.    A преди това Емил Йорданов от Официалния клуб на Манчестър Юнайтед ще бъде наш гост,... прочети още »
08.03.201716:35

Колко сексуални партньора е прието да имаме през живота си?

В четвъртък започваме с любимото ни късо кино и една необикновена анимация "20 ритника", направена на таблет от Димитър Димитров.    В "Професия: Читател" Андрей Захариев ще представи последната си книга "До поискване", а Иглика Трифонова ще ни разкрие историята, която стои зад филма "Асансьор... прочети още »