Ива от сутрин до обед

04.08.201713:20

Теодора Игнатова научи конгоанските деца на "Полегнала е...

В понеделник ще разберете какво означава термина "Гладните бебета на д-р Емилова".    Завръща се и отново инициативата Блок Кино, която събира махалата пред блока на българско кино и обсъждания, а почетния ни консул в Конго Теодора Игнатова ще разкаже как научи конгоанските деца на "Полегнала е Тодора". прочети още »
03.08.201713:57

Паралелните вселени и какво точно представляват те

В петък д-р Владимир Божилов ще ни пренесе в света на паралелните вселени и ще ни обясни какво точно представляват те.    В рубриката ни "Дим да ни няма" Мария Ангелова ще предизвика пътешественикът в нас, а Зузи Аспарухова отново ще бъде нашият наръчник за добро кино.  прочети още »
02.08.201715:21

Петър Пунчев за равносметката, която прави с книгата си "Вие...

В четвъртък самият Петър Пунчев ще гостува в рубриката ни "Професия: Читател", за да ни разкаже за равносметката, която прави с книгата си "Вие сте тук".    Веднага след това ще нахлуят йога и музика, защото ще представим фестивала Удая Лайв, а за финал с Маги Ангелова ще говорим за здравословната раздяла. прочети още »
02.08.201713:09

Ивайло Шопски: "Питам всички, които се оплакват "Ти...

"Питам всички, които се оплакват от положението в момента "Ти какво направи?"", каза Ивайло Шопски, създател на пътуващото читалище "Бащино онище", коейто гостува, за да ни разкаже малко повече за него, както и за лагерите за ученици, които организира съвместно с Министерство на... прочети още »
01.08.201712:26

Вярвате ли в магии и някога правили ли са ви?

Вярвате ли в магии и някога правили ли са ви? Това ви питаме в сряда, когато с Магдалена Гигова ще си говорим именно за света на вълшебствата и защо лятото е техният сезон.    Ивайло Шопски ще бъде при нас, за да ни представи вдъхновяващото си пътуващо читалище "Бащино огнище".  прочети още »
31.07.201713:32

"Кулинарните Асове" c няколко вкусни рецепти за лятото

Във вторник очакваме режисьорът Димитър Коцев-Шошо и драматурга Елена Алексиева, които са част от лекторите на тазгодишната творческа академия "Заешка дупка".    След 10ч. ще ви представим Висшето Франкофонско училище по администрация и мениджмънт, а в "Кулинарните Асове" заедно със Софи Йотова от... прочети още »
28.07.201715:36

Как да направим хляб с истинска квас

Как да направим хляб с истинска квас, какъвто нашите баби и прабаби са правили – на това ще ни научи Невена, която оставя професията на банкер, за да отвори своя собствена пекарна за вкусен хляб.    Мира Сталева ще ни разкаже за успехи на филма "Белгийският крал", а в "Здравето" с Яна Запрянова ще... прочети още »
27.07.201717:24

Tипичните грешки, които жените допускат по време на връзка

В петък ще си припомним една от най-добрите български песни "Нашият сигнал" на Емил Димитров, изпята от Мила Роберт по един нов и свеж начин, носеща дъх на лято.    Преди това заедно със Стела Даскалова ще търсим типичните грешки, които жените допускат по време на връзка, а Зорница Аспарухова ще ни представи нови две... прочети още »
27.07.201716:45

Атанас Скатов: "Всичко, което правя, е за да покажа, че няма...

"Всичко, което правя е за да покажа на хората, че няма невъзможни неща. Можеш да живееш без животински храни и можеш докато си веган да изкачиш всеки връх, който пожелаеш. Аз търся границите на своите възможности и експериментирам със себе си", каза алпинистът Атанас Скатов - първият българин, който е изкачил най-високите върхове на... прочети още »
26.07.201714:43

С Атанас Скатов по темата за веганството и алпинизма

В четвъртък Атанас Скатов ще бъде наш гост и заедно с него ще засегнем темата за веганството и алпинизма.    "Water of March" е името на новия проект на Живко Петров и Хилда Казасян, повече за парчето ще разбере след 11ч. от самия Живко Петров.    А преди това очакваме трите нови предложения на Анастасия... прочети още »
26.07.201710:08

Диа: ""Огън" е любовно заклинание, което...

"Огън" е любовно заклинание, което проработи", каза певицата Диа, която бе гост в студиото на "Ива от сутрин до обед", за да представи последното си парче, преплитащо в себе си фолклор и електронна музика.     "Винаги когато започна с писането на една песен, в главата ми изниква народна... прочети още »