Ива от сутрин до обед

01.08.201712:26

Вярвате ли в магии и някога правили ли са ви?

Вярвате ли в магии и някога правили ли са ви? Това ви питаме в сряда, когато с Магдалена Гигова ще си говорим именно за света на вълшебствата и защо лятото е техният сезон.    Ивайло Шопски ще бъде при нас, за да ни представи вдъхновяващото си пътуващо читалище "Бащино огнище".  прочети още »
31.07.201713:32

"Кулинарните Асове" c няколко вкусни рецепти за лятото

Във вторник очакваме режисьорът Димитър Коцев-Шошо и драматурга Елена Алексиева, които са част от лекторите на тазгодишната творческа академия "Заешка дупка".    След 10ч. ще ви представим Висшето Франкофонско училище по администрация и мениджмънт, а в "Кулинарните Асове" заедно със Софи Йотова от... прочети още »
28.07.201715:36

Как да направим хляб с истинска квас

Как да направим хляб с истинска квас, какъвто нашите баби и прабаби са правили – на това ще ни научи Невена, която оставя професията на банкер, за да отвори своя собствена пекарна за вкусен хляб.    Мира Сталева ще ни разкаже за успехи на филма "Белгийският крал", а в "Здравето" с Яна Запрянова ще... прочети още »
27.07.201717:24

Tипичните грешки, които жените допускат по време на връзка

В петък ще си припомним една от най-добрите български песни "Нашият сигнал" на Емил Димитров, изпята от Мила Роберт по един нов и свеж начин, носеща дъх на лято.    Преди това заедно със Стела Даскалова ще търсим типичните грешки, които жените допускат по време на връзка, а Зорница Аспарухова ще ни представи нови две... прочети още »
27.07.201716:45

Атанас Скатов: "Всичко, което правя, е за да покажа, че няма...

"Всичко, което правя е за да покажа на хората, че няма невъзможни неща. Можеш да живееш без животински храни и можеш докато си веган да изкачиш всеки връх, който пожелаеш. Аз търся границите на своите възможности и експериментирам със себе си", каза алпинистът Атанас Скатов - първият българин, който е изкачил най-високите върхове на... прочети още »
26.07.201714:43

С Атанас Скатов по темата за веганството и алпинизма

В четвъртък Атанас Скатов ще бъде наш гост и заедно с него ще засегнем темата за веганството и алпинизма.    "Water of March" е името на новия проект на Живко Петров и Хилда Казасян, повече за парчето ще разбере след 11ч. от самия Живко Петров.    А преди това очакваме трите нови предложения на Анастасия... прочети още »
26.07.201710:08

Диа: ""Огън" е любовно заклинание, което...

"Огън" е любовно заклинание, което проработи", каза певицата Диа, която бе гост в студиото на "Ива от сутрин до обед", за да представи последното си парче, преплитащо в себе си фолклор и електронна музика.     "Винаги когато започна с писането на една песен, в главата ми изниква народна... прочети още »
25.07.201715:11

Функциите, които най-новите куфари притежават

Кои са функциите, които най-новите куфари притежават – това ще бъде темата ни с Маги Гигова в сряда след 11ч.    Преди това очакваме Светла Тонева от езиков център "Браво", която ще ни предложи интересен и забавен начин, по който да прекараме топлите дни в града, а именно - чрез учене на английски език. прочети още »
24.07.201713:40

Новите летни тенденции в интериорния дизайн

С лятото идва и сезонът на ремонтите и промяната на дома.    Точно за това във вторник архитект Николай Вълканов ще ни разкаже за новите летни тенденции в интериорния дизайн.    След 10ч. в студиото ни ще стане още по-горещо, защото Диа ще представи своето ново парче с етно елементи, "Огън". прочети още »
21.07.201713:42

Рисковете при сляпото следване на последната мода в храненето

В понеделник в "Здравето" с инж. Ивайла Сопотенска ще поговорим за рисковете, които поемаме чрез сляпото следване на последната мода в храненето.    Артистичният директор на ДНК Мира Тодорова ще представи образователната инициатива "Извинени присъствия", свързана с по-задълбочения интерес на учениците в... прочети още »
20.07.201713:14

"Дим да ни няма": най-добрите места за парашутизъм

В петък Зорница Аспарухова ще ни разкаже за срещата си с актьорите от "Валериан и градът на хилядите планети".    С Веси Бонева ще се впуснем на латино вълна с нейното ново парче "Сеньорита", а след  11ч. в "Дим да ни няма" Силвия Стоянова ще ни предложи най-добрите места за парашутизъм.  прочети още »