Атанас Скатов: "Всичко, което правя, е за да покажа, че няма невъзможни неща"

"Всичко, което правя е за да покажа на хората, че няма невъзможни неща. Можеш да живееш без животински храни и можеш докато си веган да изкачиш всеки връх, който пожелаеш. Аз търся границите на своите възможности и експериментирам със себе си", каза алпинистът Атанас Скатов - първият българин, който е изкачил най-високите върхове на седемте континента.
 
"Изкачването на тези върхове за мен е едно постижение, обвързано с възможността да се запозная с различна култура, различни хора и природа. Изправял съм се пред множество предизвикателства, като това кислородът ми да свърши и човек да умре в ръцете ми. Тези неща могат да те накарат да се откажеш от целите, които си поставяш, но аз не се отказвам, защото за мен е важно да разбера до къде мога да стигна, какви са моите възможности", споделя Атанас.
 
"Първоначално спрях да консумирам месо, след това риба и видях ползите от това животинските продукти да не присъстват в менюто ми. Дълго време съм се занимавал с наука в областта на селскостопанството и се оказва, че животните като крави, телета и прасета замърсяват най-много природата. Исках да разбера дали човек може да живее без продукти като сирене, яйца и мляко. Оказа се, че може, даже и да се превърнеш в алпинист", каза Атанас Скатов.

Свързани новини

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024

IVA с нов албум и промо концерт

10.10.2023