Атанас Скатов: "Всичко, което правя, е за да покажа, че няма невъзможни неща"

"Всичко, което правя е за да покажа на хората, че няма невъзможни неща. Можеш да живееш без животински храни и можеш докато си веган да изкачиш всеки връх, който пожелаеш. Аз търся границите на своите възможности и експериментирам със себе си", каза алпинистът Атанас Скатов - първият българин, който е изкачил най-високите върхове на седемте континента.
 
"Изкачването на тези върхове за мен е едно постижение, обвързано с възможността да се запозная с различна култура, различни хора и природа. Изправял съм се пред множество предизвикателства, като това кислородът ми да свърши и човек да умре в ръцете ми. Тези неща могат да те накарат да се откажеш от целите, които си поставяш, но аз не се отказвам, защото за мен е важно да разбера до къде мога да стигна, какви са моите възможности", споделя Атанас.
 
"Първоначално спрях да консумирам месо, след това риба и видях ползите от това животинските продукти да не присъстват в менюто ми. Дълго време съм се занимавал с наука в областта на селскостопанството и се оказва, че животните като крави, телета и прасета замърсяват най-много природата. Исках да разбера дали човек може да живее без продукти като сирене, яйца и мляко. Оказа се, че може, даже и да се превърнеш в алпинист", каза Атанас Скатов.

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024