Атанас Скатов: "Всичко, което правя, е за да покажа, че няма невъзможни неща"

"Всичко, което правя е за да покажа на хората, че няма невъзможни неща. Можеш да живееш без животински храни и можеш докато си веган да изкачиш всеки връх, който пожелаеш. Аз търся границите на своите възможности и експериментирам със себе си", каза алпинистът Атанас Скатов - първият българин, който е изкачил най-високите върхове на седемте континента.
 
"Изкачването на тези върхове за мен е едно постижение, обвързано с възможността да се запозная с различна култура, различни хора и природа. Изправял съм се пред множество предизвикателства, като това кислородът ми да свърши и човек да умре в ръцете ми. Тези неща могат да те накарат да се откажеш от целите, които си поставяш, но аз не се отказвам, защото за мен е важно да разбера до къде мога да стигна, какви са моите възможности", споделя Атанас.
 
"Първоначално спрях да консумирам месо, след това риба и видях ползите от това животинските продукти да не присъстват в менюто ми. Дълго време съм се занимавал с наука в областта на селскостопанството и се оказва, че животните като крави, телета и прасета замърсяват най-много природата. Исках да разбера дали човек може да живее без продукти като сирене, яйца и мляко. Оказа се, че може, даже и да се превърнеш в алпинист", каза Атанас Скатов.

Свързани новини

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024

IVA с нов албум и промо концерт

10.10.2023

4 сцени, 3 дни, великолепна селекция

18.09.2023

"Силата на рока" сваля границите

21.08.2023

Изпълнителят със соло концерт в София

07.07.2023