Ива от сутрин до обед

30.05.201712:04

София става световната столица на виното

В сряда ще бъде пивко, защото с Ива Екимова ще си говорим за световната столица на виното – София.    След 11ч. влизаме в зона без охрана с Маги Гигова, която ще ни разкаже за еволюцията на бикините и как са се превърнали в "буркини". прочети още »
29.05.201713:57

„Изкуството е…” в "Ива от сутрин до обед"

Във вторник ще ви накараме да довършите изречението „Изкуството е…”, защото Нелиан Николова ще представи едноименния фестивал, който всяка година се провежда в гр. Монтана. Лиса Джерард и Петър Дундаков ще бъдат наши гости, а поводът е концертът „Мистерията на българските гласове”, който ще се състои на 6 юни в... прочети още »
26.05.201720:42

Началото на седмицата с "Ива от сутрин до обед"

В понеделник започваме с наболялата за сезона тема за алергиите с доц. Мария Стаевска, която ще ни каже и как да се отървем от тях. Вики от „Мастило” ще ни разкаже за първата по рода си площадка „Маргаритка”, където уредите за игра са с музикална насоченост, а за финал Георги Александров ще ни представи книгите,... прочети още »
25.05.201715:41

Совите не са това, което бяха

В петък със Зузи Апсарухова ще си говорим за „Туин Пийкс”, който се завръща след 25 години отсъствие от екраните. Ники Несторов ще е при нас, за да ни разкаже за Фолклорен ансамбъл София 6, който носи безброй световни награди от танцови фестивали, а фотографът Петър Чолаков ще ни заведе на яхтинг в Гърция прочети още »
23.05.201720:51

"Авеню" в "Ива от сутрин до обед"

В четвъртък група „Авеню” ще ни разкажат повече за мюзикъла „Бягство”, направен по техни песни. В „Професия: Читател” Анастасия Карнаух ще представи нови три предложения към проекта „300 любими книги”, а с Милена Родригес ще говорим за това как толерантното възпитание може да създаде... прочети още »
22.05.201714:28

Илиян Любомиров в "Ива от сутрин до обед"

Кои градове ще обиколи Илиян Любомиров с неговите „Думи на 4 гуми” ще разберем този вторник. Слав Николов ще ни запознае с менторската програма, посветена на скритите таланти на България – талантливи деца в неравностойно положение. А Деси Бошнакова ще ни разкаже за темата на вдъхновяващия TEDx, който ще се проведе в НБУ. прочети още »
19.05.201713:48

Николо Коцев гостува на Ива с новини за "Нострадамус"

В понеделник Маги Александрова ще ни разкрие тайните на Витамин В12 в рубриката ни "Здравето".    Влогърът Стан ще постави една много сериозна тема, за която е написал и роман, а именно агресията в училище и за финал при нас ще е Николо Коцев, с когото ще си говорим за "Нострадамус".  прочети още »
18.05.201716:54

Айнщайн и всички хора, които промениха света през годините

В петък в любимата ни рубрика за кино очакваме Зорница Аспарухова заедно с Благой Иванов от "Операция Кино", за да ни представят "Пришълецът".    С Ани Николова ще говорим за Айнщайн и всички онези хора, които успяха да променят света през годините.   Мария Ангелова ще даде съвети как да осъществим... прочети още »
18.05.201715:12

Асен Блатечки: "Бензин" не отстъпва по нищо на...

"Бензин" не отстъпва по нищо на световното кино. Въпреки известни финансови проблеми, през цялото време вярвах, че ще завършим филма и ще успеем да натрием носовете на всички скептиците, които ни следваха през тези години.", каза Асен Блатечки, който заедно с Катерина Горанова, режисьор на филма "Бензин", ни разказаха... прочети още »
17.05.201714:35

Трябва ли партньорите да споделят интересите си?

В четвъртък очакваме самият Брендан Де Гали, бивш солист на RiverDance, който ще ни представи спектакъла си "Linger".   Неповторимият Асен Блатечки ще гостува за новия български филм "Бензин", а с Милена Родригес ще си поговорим за интересите и трябва ли партньорите да ги споделят.  прочети още »
16.05.201714:47

Каква е вашата представа за сексапил?

Каква е вашата представа за сексапил? Това е въпросът, който ще ви зададем в сряда, защото с Маги Гигова ще говорим за Жан-Пол Белмондо, който на 84 години бе обявен за най-секси мъж във Франция.    Преди това очакваме режисьорът Зорница София, която ще покани всички хора с идеи на семинара "Как се прави нискобюджетно... прочети още »