Меглена Антонова: "Тази година Rainbow Warrior се бори срещу пластмасата"

"Корабът на Greenpeace носи името Rainbow Warrior и тази година ще направи своята обиколка в името на кампанията "Свободни от пластмаса". Очакваме го на бургаското пристанище на 5 август и във Варна на 11 август", каза Меглена Антонова, представител на организацията Greenpeace, която ни разказа подробности около тазгодишната кампания на Rainbow Warrior.
 
"Greenpeace използва своите кораби още от 70-е години заради кампаниите си с далечни и понякога недостъпни държави. Първият Rainbow Warrior е потопен, докато се е опитвал да спре ядрени тестове, правени от Франция", разказа ни Меглена.
 
"Тази година кампанията е посветена на вредното влияние от ежедневното използване на пластмаса. В Бургас ще организираме кръгла маса, където ще обсъдим как общините по Черноморието могат да се освободят от пластмасата. На 5 август Rainbow Warrior ще отвори своите врати за посетители и всеки ще може да разбере повече за кампанията, както и да участва в различни наши работилници.", сподели с нас Меглена Антонова.
 
Всеки, който иска да стане част от кампанията на Greenpeace и живее в района на Бургас и Варна, може да се включи като доброволец.

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024