Ивайло Шопски: "Питам всички, които се оплакват "Ти какво направи?"

"Питам всички, които се оплакват от положението в момента "Ти какво направи?"", каза Ивайло Шопски, създател на пътуващото читалище "Бащино онище", коейто гостува, за да ни разкаже малко повече за него, както и за лагерите за ученици, които организира съвместно с Министерство на образованието. 
 
"Това читалище представлява един автобус, който е преобразуван в пътуващ музей, чиято тематика се изменя всяка година. Тази година изложбата е тематична и посветена на освободителната война, като имаме всички бойни единици, които се ползват и от двете страни. По-голямата част от колекцията е лично моя и я събирам цял живот.", сподели Ивайло.
 
"Това е една лично моя потребност. Убеден съм, че това е правилно. Питам всички, които се оплакват от положението в момента "Ти какво направи?". Всеки, който се оплаква, трябва да си даде сметка какво е предприел, за да промени нещата към по-добро, малко или много.", обясни още той.
 
"Лагерът в Шумнатица, който организираме, всъщност е бивш пионерски лагер, който е работил като почивна станция без кой знае каква заетост. Миналата година с пътуващото читалище посетихме няколко такива лагери, видях, че има какво да се надгражда и децата трябва да получават по-интересно летуване.", разакза за лагерите Ивайло.
 
"Отидохме в Шумнатица и направихме по-патриотична програма. Всяка сутрин се строяваме пред флага и слушаме химна. Учим се на трудови навици, например конкурс за най-чиста и най-мръсна стая. Искаме да създадем един модел, който да приложим във всички подобни бази. Да занимаваме децата, да възпитаваме патриотичен дух и трудови навици и всички тези ценности, които сякаш са поотшумели последните години.", завърши Ивайло Шопски.

Свързани новини

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024