Ивайло Шопски: "Питам всички, които се оплакват "Ти какво направи?"

"Питам всички, които се оплакват от положението в момента "Ти какво направи?"", каза Ивайло Шопски, създател на пътуващото читалище "Бащино онище", коейто гостува, за да ни разкаже малко повече за него, както и за лагерите за ученици, които организира съвместно с Министерство на образованието. 
 
"Това читалище представлява един автобус, който е преобразуван в пътуващ музей, чиято тематика се изменя всяка година. Тази година изложбата е тематична и посветена на освободителната война, като имаме всички бойни единици, които се ползват и от двете страни. По-голямата част от колекцията е лично моя и я събирам цял живот.", сподели Ивайло.
 
"Това е една лично моя потребност. Убеден съм, че това е правилно. Питам всички, които се оплакват от положението в момента "Ти какво направи?". Всеки, който се оплаква, трябва да си даде сметка какво е предприел, за да промени нещата към по-добро, малко или много.", обясни още той.
 
"Лагерът в Шумнатица, който организираме, всъщност е бивш пионерски лагер, който е работил като почивна станция без кой знае каква заетост. Миналата година с пътуващото читалище посетихме няколко такива лагери, видях, че има какво да се надгражда и децата трябва да получават по-интересно летуване.", разакза за лагерите Ивайло.
 
"Отидохме в Шумнатица и направихме по-патриотична програма. Всяка сутрин се строяваме пред флага и слушаме химна. Учим се на трудови навици, например конкурс за най-чиста и най-мръсна стая. Искаме да създадем един модел, който да приложим във всички подобни бази. Да занимаваме децата, да възпитаваме патриотичен дух и трудови навици и всички тези ценности, които сякаш са поотшумели последните години.", завърши Ивайло Шопски.

Свързани новини

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024

IVA с нов албум и промо концерт

10.10.2023

4 сцени, 3 дни, великолепна селекция

18.09.2023

"Силата на рока" сваля границите

21.08.2023

Изпълнителят със соло концерт в София

07.07.2023