Камелия Тодорова: "Банско Джаз фестивал съчетава почивката в планината с парти"

"С Банско Джаз фестивал ще успеете да съчетаете почивката в планината с парти вечер. Точно това, че концертите ще бъдат на открито хората се веселят повече и преживяват хубави моменти.", каза певицата Камелия Тодорова, която бе гост в студиото на "Ива от сутрин до обед", за да ни каже повече подробности около тазгодишния Банско Джаз фестивал.
 
"За 20-и пореден път ще се проведе фестивала и ще стартира на 5 август със Sentimental Swingers. На 6-и август ще изпълня песни от два нови проекта, които направих съвместно с Живко Петров и трио JP3. За мен ще бъде много интересно да чуя Djabe от Унгария, защото имам желанието да чуя нещо ново в този стил музика.
 
Други имена, които ще бъдат на сцената на джаз феста са Хилда Казасян, Васил Петров, Петър Славчев заедно с негов оркестър.
 
Според мен най-важно е хората да чуват нови неща, защото вокалният джаз е много по-комерсиален и разбираеми за по-широк кръг от публиката. Спомням си кога и как започна всичко в Банско. Как от няколко малки концерта, организирани за санаториумите на д-р Илиев, се превърна в събитие, което следва посоката на швейцарския джаз фестивал в Монтрьо.", сподели с нас Камелия Тодорова.

Свързани новини

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024

IVA с нов албум и промо концерт

10.10.2023

4 сцени, 3 дни, великолепна селекция

18.09.2023

"Силата на рока" сваля границите

21.08.2023

Изпълнителят със соло концерт в София

07.07.2023