Роби Уилямс получи награда BRIT 2010 директно по FM+

Роби Уилямс получи награда за изключителен принос към музиката на церемонията по раздаването на Британските музикални награди  в Лондон, която Радио FM+ излъчи в България, а двама наши слушатели я гледаха на живо!

Вижте великите моменти от кариерата на Роби Уилямс в Галерии!

Певецът, който шумно се завърна с албума Reality Killed The Video Star през изминалата година, бе удостоен за цялостни заслуги в областта на поп културата в Англия. Бившият вокалист на “Тейк Дет” грабна специалната премия за “Изключителен принос в развитието на музиката”. Досега лауреати на престижната награда са били музиканти като Пол Маккартни, Стинг, Дейвид Бауи, “Бийтълс”, “Ю Ту”, Том Джонс, “Юритмикс” и “Оейзис”.

Роби е певецът, който има най-много награди “Брит” от всички живи изпълнители. Притежава общо 15, четири от които са получени още по времето, когато е член на момчешката банда “Тейк Дет”. На Роби Уилямс принадлежи и рекордът за непрекъсната серия от победи в една и съща номинация - от 1999 до 2003 година той е бил обявяван за “Най-добър артист на годината”.

Завръщането на Роби Уилямс от страната на наркотиците и алкохола е увенчано както от нов албум и голяма награда, така и от силна любов. Аида Фийлд (момичето от последния му клип Bodies) е с певеца от близо 3 години и беше до него въпреки всичките му възходи и падения. В края на декември двамата се сгодиха в ефира на наши приятели - австралийското радио 2day FM.

С награда “Брит” освен Роби Уилямс си тръгна и Ели Гулдинг. Тя взе приза за дебют “Изборътна критиците”. Лейди Гага, която има три номинации за “Брит”, също ще се включи в надпреварата. Конкурентки със същия брой номинации са и Лили Алън, “Флорънс енд дъ мъшин” и Пикси Лот.

Уилямс ще закрие церемонията с изява на живо пред близо 20 000 души. Това ще е и юбилейното 30-о издание на “Брит”, британския еквивалент на “Грами”.

Роби е печелил наградата за най-добър британски изпълнител през 1999 г., 2001 г., 2002 г. и 2003 г., а през 2005 г. взе приза за най-добра песен за "Angels", както и за най-добър сингъл за същата песен през 1999 г., за "She’s The One" през 2000 г. и за "Rock DJ" през 2001 г. Той е получил 33 номинации, 22 от които като солов артист, и е спечелил 11 награди.

Роби има четири награди и като член на "Тейк Дет". Преди него с приза за изключителен принос са били удостоявани "Пет Шоп Бойс", Пол Макартни, "Оейзис", Ю2, Том Джоунс, Пол Уилър, Стинг, Дейвид Бауи, "Юритмикс", "Бийтълс" и "Дъ Ху".