Концерт отбелязва премиерата на "Алиса в страната на чудесата"

Част от първия саундтрак към най-очакваното тази пролет приключение “Алиса в страната на чудесата” - Almost Alice, ще бъде представен на концерт, който ще се състои на 19 февруари в Калифорния, САЩ.

Участие в музикалното събитие ще вземат изпълнителите от 3OH!3 (“Follow Me Down”), Metro Station (“Where’s My Angel”), Family Force 5 (“Topsy Turvy”), Kerli (“Tea Party”) и Never Shout Never (“Sea What We Seas”).

Концертът ще бъде излъчван на живо от социалната мрежа MySpace на www.myspace.com/wonderland. Началният час е 17 часа според часовия пояс в Калифорния. За родните фенове на Тим Бъртън и Алиса това означава, че ще могат да гледат концерта малко след полунощ на 19 срещу 20 февруари.

Компилацията Almost Alice включва общо 16 песни, заедно със заключителното парче "Alice (Underground)", написано и изпълнено от Аврил Лавин, както и песни от музиканти като All American Rejects, Робърт Смит от The Cure, Franz Ferdinand, Tokio Hotel и Shinedown. Дани Елфмън пък е композиторът на  филмовата музика, която ще излезе в едноименния саундтрак Alice In Wonderland OST.  Двете премиери в България са насрочени за 8 март 2010.

В България Almost Alice ще бъдe на музикалния пазар от Анимато Мюзик/ Buena Vista Records, а оригиналната филмова музика към 3-D шедьовъра ще бъде премиера на Анимато Мюзик/ Disney Records.

С медийната подкрепа на Радио FM+