Световното турне на BEYONCÉ “I AM…” приключи!

Суперзвездата и абсолютна културна икона Beyoncé завърши своето световно турне (с начало през 2009) “I AM…” със сензационен концерт на Карибите, на остров Тринидад  на 18 февруари, 2010.

Световното турне “I AM…” стартира в Едмънтън, Канада на 29 март, 2009, а след това премина през цяла Европа, с дати включително в Австрия, Испания и Обединеното кралство.

Първото от общо четирите разпродадени шоута в O2 Arena, Лондон (с капацитет 20 000 места или най-голямата концертна зала в Европа) на Beyoncé вдъхнови Telegraph.co.uk да напише в ревюто си така: “Beyoncé Knowles ни разтърси и показа как се прави шоу.”



Северноамериканската част на турнето “I AM…” стартира от Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк на 21 юни, 2009 и завърши с разпродадени четири вечери в Лас Вегас на 2 август.

Точно тогава се снима и “I AM…YOURS An Intimate Performance At Wynn Las Vegas”, а DVD-то се превърна по-късно и номер едно музикално DVD в страната. Телевизионната мрежа ABC излъчи едночасова версия на записа в Деня на благодарността.

През северноамериканската част на турнето Beyoncé ко-спонсорира и хранителни пратки като част от инициативата Show Your Helping HandTM, национална кампания за борба с глада, създадена от General Mills’ Hamburger Helper® в партньорство с Beyoncé и нейната фондация Survivor. Целта на кампанията беше да се помогне на Feeding America да достави над 3.5 милиона храни към местни хранителни банки.

След няколко тур дати в Австралия, Beyoncé беше провъзгласена за Billboard Woman of The Year на церемония в Ню Йорк на 2 октомври, 2009. Световното турне “I AM…” продължи с шоута в Япония и още дати на Острова, включително две разпродадени в Ирландия, преди да продължи към Южна Америка и Карибите. Критиците нарекоха тура “грандиозен” и “поразителен”, а списание Billboard го сложи под номер 1 в класацията си.
Миналият месец Beyoncé счупи рекорда за най-много спечелени статуетки Grammy® от певица в рамките на една година, след като си отнесе вкъщи цели шест награди, включително за "Песен на годината" (за "Single Ladies"). И така за цялата си кариера към момента тя вече притежава общо 16 награди Grammy® (13 като соло артист и още 3 с Destiny's Child.)

Според Recording Industry Association of America (RIAA,) Beyoncé, е артистът с най-много сертификати за последното десетилетие, общо 64. Тя получава своя златен сертификат за своя дебютен соло албум “Dangerously in Love”, донесъл и също така и Grammy®, на 29 юли 2003. Към момента “Dangerously in Love” е 4 пъти мултиплатинен.
Ето какво казва и критиката:

“Beyoncé има спираща дъха нужда да забавлява.” – Ben Ratliff от The New York Times

“В поразяващо, перфектно изпълнение…Beyoncé Knowles владее ентусиазираната публика с музиката си, с движенията си, както и със своите скромност и човечност.” – Peter Taylor, Trinidad & Tobago Express

“Beyoncé е всички певици едновременно. Тя има силен глас, вълнуващи песни и изискана естетика на сцената. Тя им опита на Madonna, поп енергията на Britney, гласа на великите американски чернокожи певици, както и доста моменти от Whitney Houston. Тя е не просто певица, тя е изпълнител. И то много, много добър.” – Thiago Ney, Folha De S. Paulo

“Изглежда като богиня, Beyoncé просто омагьоса публиката със своето перфектно изпълнение…” – Jay Hanna, Perth Now
 
“Чист динамит.” – Segundo Caderno, O Globo,