Чуйте песните от Almost Alice – ексцентричен прочит на Страната на чудесата

Buena Vista Records ще издаде два албума, уловили чудния свят на така обичаните книги на Луис Карол и работата на режисьора Тим Бъртън. ALMOST ALICE е компилация от 15 парчета плюс финалната песен от филма ALICE IN WONDERLAND "Alice (Underground)" от Аврил Лавин и продуцирана от Бъч Уолкър.

Дани Елфмън пък е композиторът на саундтрака към филма. Двете премиери са насрочени за 2 март 2010. В България албумите ще бъдат на музикалния пазар от Анимато Мюзик. ALICE IN WONDERLAND излиза на голям екран от Disney Digital 3D™ на 5 март 2010 (САЩ).

Саундтракът на ALICE IN WONDERLAND улавя музикалния пейзаж, който Дани Елфмън майсторски създава за така чакания филм на Тим Бъртън с участието на Джони Деп, Ан Хатауей и Хелена Бонъм Картър. Елфмън е един от водещите холивудски композитори, написал е музиката за над 50 филма, включително удивителните саундтраци за Чарли и шоколадовата фабрика, Milk, Чикаго, Батман, Спайдърмен, Мъже в черно, Едуард ножиците и много други.

ALMOST ALICE пък е еклектична компилация от изпълнители, посветили свои авторски песни на някои от най-харизматичните литературни персонажи като "In Transit" в изпълнение на Mark Hoppus и Pete Wentz. Други от артистите, включени вътре са The All-American Rejects, Shinedown, 3OH!3, Franz Ferdinand и All Time Low. "Very Good Advice" в изпълнение на Робърт Смит пък е единствената песен от анимационния филм на Disney от 1951 "Alice in Wonderland", включена в колекцията.

На голям екран от Disney Digital 3D™ на 5 март, 2010, ALICE IN WONDERLAND е епично 3D фентъзи-приключение с участието на Джони Деп в ролята на Шапкаря и Миа Уосиковска в ролята на 19-годишната Алиса, която се връща в странния свят, който открива като малко момиче и там се събира отново със своите приятели от детство Белия заек, Туидълди и Туидълдъм, Котарака, Мишката и, естествено Лудия шапкар.



Almost Alice и саундтракът към Alice In Wonderland ще бъдат на музикалния пазар от 2 март 2010 от Анимато Мюзик/ EMI с подкрепата на Радио FM+