Да помогнем на Миро от "Мери Бойс Бенд"

Един от добрите български музиканти Мирослав Мутафчиев от популярната група "Мери Бойс Бенд" има нужда от сериозна медицинска помощ.

Публикуваме отворено писмо за помощ на неговата съпруга Мария. Надяваме се многото верни читатели на fmplus.net да проявят човечност и състрадателност и да помогнат кой с каквото може в този труден момент.

Писмо от Мери

„Моят съпруг и китарист на група Мери Бойс Бенд – Мирослав Мутафчиев е болен от Остра Миелоидна Левкемия. Тази страшна диагноза му бе поставена преди година и половина. Оттогава Миро мина през шест химиотерапии. Всичко изглеждаше добре. Лечението се провеждаше в България – в МБАЛ „Александровска” в клиниката по хематология при доцент Хаджиев. През цялото време Миро бе консултиран и във Франция от професор Варе и именно там се следеше как се развива количеството на раковите клетки в костния му мозък. Те намаляваха и стигнаха почти до нула. Професор Варе обаче държеше, при намиране на 100% съвместим донор, да се направи алогенна трансплантация, за да се избегне евентуален рецидив. Такъв, за съжаление, не се намери.
Аз и момчетата бяхме плътно до Миро през всичките почти осем месеца на болничен престой и лечение. Използвахме дните след лечението му за звукозаписи, група Мери Бойс Бенд отново засвири по клубове, партита и концерти... Всички пари събирахме за трансплантация на Миро. Няколко приятели ни помогнаха със значителни суми. През цялото време си мислехме, че имаме време и можем да се справим сами, без да „бием камбаната” за помощ.
Днес вече нищо не е същото... Миро получи рецидив на болестта си в централната нервна система и бе приет по спешност за лечение в клиника във Франция. Вече нямаме време сами да се справим със събирането на средства за лечението. Вече не става въпрос за трансплантация, а за ново овладяване на левкемията. В България лекарите нямат опит с такъв отвратителен рецидив, няма и време, защото болестта се развива светкавично, затова Миро отиде в болница във Франция, в която за лечението в момента ще са необходими 100 000 евро.

Днес имаме нужда от вашата помощ, защото не можем да се справим сами. Признавам го и ме е страх, че сте се уморили от вълната ”Зов за помощ”, която ви залива, но нямам време, а страшно много искам да спася човека, когото обичам. Знаете, че за мен любовта винаги е била движещата сила и вярвам, че и днес ще ни помогне. Затова, моля ви, молете се с мен Бог да пощади Мирослав, да му даде вяра и сили, и да го излекува!

Ако можете да отделите и финансови средства за Миро, моля направете го на разплащателните сметки, които открих! Миро вече е в болница и на мен ще ми се наложи да плащам цялото лечение, затова сметките са на мое име:
 
Мария Илиева Мутафчиева

Първа инвестиционна банка
 
клон „Народен театър”, ул. „Дякон Игнатий” 7

BGN IBAN: BG24FINV91501004419465

EUR IBAN: BG82FINV91501004419488
                                                                                                                  
С обич: Мери”

Свързани новини

Мери Бойс Бенд празнуват юбилей в SLC

22.01.2015

Мери Бойс Бенд изпращат лятото

23.09.2013