Важни подробности за пропускателния режим за концерта на AC/DC!

Концертът на AC/DC наближава!

Всички, които ще присъстват на концерта, трябва да знаят, че около Националния стадион "Васил Левски" ще бъде изградена буферна зона за удобство при пропускателния режим. В тази зона ще бъдат обособени 9 КПП-та (контролно пропусквателни пунктове), които ще осигуряват достъп до входовете на стадиона по следната схема:

КПП 1 – входове 24, 25, 26
КПП 2 – VIP вход
KПП 3 – вход 1 за инвалиди (ще има изградена рампа)
КПП 4 – вход 2,3,4,5
КПП 5 – вход 6,7,8,9
КПП 6 – вход 9,10,11
КПП 7 – вход 11,12,13, сектор В терен
КПП 8 – входове 13,14, сектор В терен
КПП 9 – входове 14, 15, 16

В четирите посоки на подстъп към мястото на събитието ще бъдат разположени големи табла - карти с тази информация. Охранителите на концерта ще следят чрез специална система трафика на придвижване на феновете и ще регулират равномерното разпределение на потока.

Билетите от всички ценови категории за концерта на AC/DC са безплатни за деца до 10 години. Имайте предвид, че при влизане ще бъде поискано доказателство за точната възраст на детето. Ако придружителят не може да предостави такъв документ, е възможно да се наложи закупуването на стандартен билет за детето. За документ ще се счита освен Акт за раждане и валидна ученическа карта. Носете и попълнена декларация.

За да бъдат допуснати на концерта лица до 18 г., те трябва да бъдат с родител или придружител. Един пълнолетен може да придружава максимум две деца или непълнолетни. Родителят или придружителят трябва да притежава валиден билет за шоуто и при влизането в стадиона трябва да предостави попълнена декларация с данните на детето. Носете два екземпляра от декларацията. Единият се дава на охраната при влизане, а вторият остава за вас в случай, че ви бъде поискан за повторна проверка от полицията вътре в стадиона.

На всички КПП-та ще има достъпни декларации за придружители на непълнолетни лица. Препоръчително е декларацията, необходима в 2 екземпляра, да бъде попълнена и подготвена предварително за удобство на преминаващите. Документът можете да откриете ТУК.

Билетите ще бъдат сканирани със специални устройства, за да се потвърди тяхната автентичност. Ще има изградени и информационни павилиони, където служители ще съдействат при евентуални проблеми с билети, ориентация и други организационни въпроси.

Вратите отварят:

Буферна зона – 14.00 часа
Стадион – 15.00 часа

В буферната зона ще има осигурени тоалетни, както и места за пазаруване на храни и напитки. На стадиона феновете ще могат да ползват 5 бара. До баровете ще бъдат разположени и щандове с оргинален мърчандайз на AC/DC. MAX Телеком ще осигури свои пунктове, където специалисти ще асистират на всеки, който желае да настрои телекомуникационното си устройство за ползването на безплатен Wi-Fi интернет.

В рамките на стадиона химическите тоалетни ще бъдат разположени в зоната пред Сектор Б. Всички фенове, закупили билети в други зони, ще получават специални гривни при напускане на собствената си зона, за да могат свободно да посещават тоалетните и да се връщат обратно.

Абсолютно се забранява внасянето на професионална аудио-визуална техника на стадиона, в противен случай тя ще бъде задържана от охраната до завършването на концерта.

Още:

Едното платно на бул. "Евлоги Георгиев" (пред централния вход на "Васил Левски") в участъка от "Драган Цанков" до Орлов мост ще бъде затворено за движение на автомобили от 8.00 часа сутринта на 14 май. Градски транспорт в това платно ще продължи да се движи до 14.00 часа на 14 май. Възможно е да се наложи и спиране на автомобилното движение и в другото платно на булеварда в същия участък, по посока "Граф Игнатиев".

Ключови линии на градския транспорт, както и метрото ще работят в специален режим и с удължено рaботно време.