Започват снимките на Здрач 4

Четвъртата част от вампирската сага "Здрач – Зазоряване" най-сетне се сдоби с режисьор, при това носител на "Оскар".

Въпреки слуховете за София Копола или Гюс ван Сант, от студията "Съмит ентъртейнмънт" избраха Бил Кондън.

Името му нашумя преди няколко години с киноверсията на мюзикъла "Мечтателки", със  участието на  Бийонсе, Еди Мърфи, Джейми Фокс, Дани Гловър. Лентата имаше много номинации за Оскар, но престижното отличие взе Дженифър Хъдсън за поддържаща роля.


54-годишният нюйоркчанин Бил Кондън тогава не взе статуетката, но той вече  има един Оскар - за адаптирания сценарий на "Богове и чудовища".


Кондън е бил номиниран за академичната статуетка и през 2003 г., за адаптирания по Боб Фос сценарий на мюзикъла "Чикаго".

Романите от поредицата бестселъри на Стефани Майър са екранизирани от различни режисьори.

Първият - "Здрач", донесе награди за режисьорката Катрин Хардуик, чиято бе и заслугата за избора на главни актьори.

Вторият - "Новолуние", имаше касов успех, но предизвика смесени отзиви заради работата на Крис Уайц.

Третият - "Затъмнение" излиза тази година в края на юни. Режисьор е Дейвид Слейд, за когото неотдавна се чу, че е бил принуден да събира отново актьорите за допълнителни снимки(виж трейлъра по-долу)

Роман №4 - "Зазоряване", се очакваше да бъде екранизиран в два епизода  заради големия обем на текста, но сценаристката на сагата Мелиса Розенбърг  е успяла да събере сюжета в един филм.

Книгата слага край на невъзможната любов между тийнейджърката Бела Суон(Кристен Стюърд) и нейния любим - 100-годишния вампир Едуард Кълън (Робърт Патисън).

Преди това обаче двамата вдигат сватба с всички произтичащи от това последици...