AC/DC "размаза" България

AC/DC мина през София като парен локомотив!

Точно в 19.30 часа на гигантската сцена на стадион Васил Левски излезе подгряващата група Конкурент, която публиката прие равнодушно, въпреки че в интернет се появиха закани, че най - големите им противници ще оголят дупетата си срещу тях.
Отдавна се дискутираше, че Емил Анчев и компания не са най-подходящия избор за подгряващи на AC/DC, но въпреки критиките бандата си свърши работата, без да бъде освиркана от публиката, а феновете дори попяха на "Дай ми време".

В 21 часа стадионът вече се пръскаше по шевовете и в 21.15 изпод внушителния декор на огромен парен локомотив се появиха и самите AC/DC. Писъците на екзалтираната тълпа със сигурност са се чули в цяла София! 

Зазвучаха акордите на първата песен от сетлистата на групата - "Rock ‘N Roll Train",която е и част от последният албум на групата "Black ice".

Последваха парчетата "Hell Ain't a Bad Place to Be","Back in Black", "Big Jack", "Dirty Deeds Done Dirt Cheap" и "Shot Down in Flames".

"Thunderstruck" запали публиката, която наистина полудя на "Tha Jack".

По време на изпълнението Ангъс Йънг започна бавно да разсъблича ученическата си униформа, оставайки накрая по бельо, на което разбира се пишеше АC/DC!

Това обаче не беше най - атрактивната част. Фенките открито демонстрираха красотата на българката, като развяха формите си само по сутиени. Шоуто достигна кулминацията си! 

Последваха "Shoot to Thrill","War Machine","High Voltage" и "You Shook Me All Night Long".

На"Т.N.T." естествено 60 000 души пееха заедно с Джонсън.

Дойде и моментът, в който локомотивът на сцената бе оседлан от огромната надуваема кукла Rosie, чиито пищен бюст възвести, че е време за един от гигантските хитове на групата - "Whole Lotta Rosie".

Неповторимият Ангъс Йънг направи близо 10-минутно соло по време на "Let There Be Rock", след което дойде и време за биса. Как, да не би да минаха 2 часа, питаха се феновете, за които сякаш времето бе спряло.

И отново взрив! С "Highway to Hell", австралийците отново доказаха, че са титаните на рока в историята! 

Грандиозният финал дойде с "For Those About to Rock (We Salute You)". Тук и публиката отвърна с пълен глас, а феновете развяха български знамена, на които пишеше "Bulgaria Salute You"!

Края на най-гигантското рок събитие, случвало се в България, дойде с взрив от фойерверки!
Да, след това сцената на АC/DC угасна, но в сърцата и главите на многохилядната тълпа продължи да гори огъня запален от Джонсън и компания. В тъмнината на града се носеха тълпи, от които гърмеше ехото на грандиозното преживяване!