"Рок в Рио Мадрид" ще има отново през 2012 г.

Музикалният фестивал "Рок в Рио Мадрид", който е един от най-големите в света, ще има трето издание през 2012 г., съобщи бразилският организатор на мероприятието Роберто Медина.

"Хората свикнаха с фестивала "Рок в Рио", така че ще продължим с трето издание през 2012 г.", заяви Медина на пресконференция на специално построения “Рок Сити“ в Арганда дел Рей, разположен на около 20 километра югозападно от Мадрид.

Организаторите очакват общата публика за тазгодишното издание на фестивала, който стартира в петък, да достигне 320 000 души, въпреки икономическата криза. Билетите за фестивала струват по 69 евро. VIP пропуските се предлагат срещу 275 евро.

Колумбийската поп-звезда Шакира, американските рокаджии от "Бон Джоуви" и младата сензация Майли Сайръс са сред участниците в тазгодишното издание на фестивала "Рок в Рио Мадрид", което приключва на 14 юни, когато на сцената ще излязат ветераните от "Металика".

"Рок в Рио" за първи път се провежда в Рио де Жанейро в Бразилия през януари 1985 г. Последвалите издания на музикалния фестивал в Лисабон и Мадрид бяха организирани от Медина. Това е второто издание на фестивала "Рок в Рио Мадрид". Рок-събитието се очаква да се завърне в Бразилия през 2011 г., а Медина води преговори за версия на фестивала в Полша, както и във Великобритания.