Танго, трип хоп и алтернативна музика на ParkLive Fest

Разнообразни музикални стилове ще озвучат безлюдните зелени площи до Терминал 2 на летище София този уикенд, по време на второто издание на ParkLive Fest.

Звездите на събитието, което започва днес в 18 часа и ще продължи до ранните сутрешни часове на 21 юни, са групите Groove Armada, Gotan Project и Morcheeba. Фестивала ще открият българската банда Babyface Clan, които ще се качат на сцената, за да подгреят публиката за изпълнението на Groove Armada. Английското електронно дуо идва в България с още 10 десет музиканти.

На 19 юни преди международните танго експериментатори от Gotan Project ще свири родната група Bluba Lu, а в късния неделен следобед Белослава ще подготви феновете за хедлайнърите на фестивала – Morcheeba. Британската банда ще дойде в оригинален състав, с първата си певица Скай Едуардс.

Организаторите на събитието са осигурили безплатен транспорт между Терминал 2 и центъра на столицата през трите фестивалните нощи. Автобусчетата ще се движат на интервал от 30 мин. между 21.30 и 04.30 часа по маршрута на линия 284.

Онези от публиката, които са решили да стигнат до отдалечената точка с личния си автомобил, ще могат да използват ограничен брой паркоместа на разклона между Терминал 1 и Терминал 2, които ще са безплатни срещу показване на фестивален билет. След тяхното изчерпване обаче ще се наложи музикалните фенове да използват платения паркинга на Терминал 2.

На концертите не могат да бъдат внасяни професионални фотоапарати и камери, оръжие, алкохол и всякакъв вид храна, а организаторите предупреждават, че на входа няма да има място за съхранение на тези вещи. На ParkLive Fest ще бъдат допускани само лица, навършили 18 години.