Звездата пя там, където трябваше преди пет години

Австралийската поп принцеса Кайли Миноуг направи дебют на музикалния фестивал в Гластънбъри пет години след като бе принудена да отмени участието си там след като бе диагностицирана с рак на гърдата.

42-годишната голяма звезда във Великобритания бе гост на американските рокери Scissor Sisters на основната сцена Pyramid пред десетки хиляди зрители, дошли във фермата в югозападната част на Англия за 4-дневното музикално събитие. Кайли не се обърна директно към буйната тълпа и изпълни само една песен - "Any Which Way", но появата й и енергичното участие на колумбийката Шакира часове по-рано осигуриха високооктанов финал на предпоследния ден на фестивала.

Британската рок банда Muse оформи вечерта с няколко вдъхновяващи изпълнения и към тях се присъедини китаристът на U2 Едж за кавър версия на хита на ирландската група "Where the Streets Have No Name", който бе приет с особено въодушевление от публиката. Групата на Боно трябваше да бъде хедлайнер на тазгодишното издание на Гластънбъри, но спешната операция на фронтмена наложи Gorillaz да заеме мястото им.

Към доброто настроение на около 150-те хиляди фена, пристигнали за фестивала се прибави непрестанното слънце и термометърът, който сочеше около 30 градуса по Целзий, по-скоро изключение за събитието, което дъждът редовно превръща в кална баня. Рокерът Лу Рийд, рапърът Снууп Дог и 19-годишната Коко Съмнър, дъщеря на легендата от “Police” Стинг допринесоха също за чудесната атмосфера на тазгодишното издание на 40-годишния фестивал в Гластънбъри. /БГНес

Вижте в Галерии снимки от изявите на Кайли на френска земя.