Exit fest приключи с Faith No More и Chemical Brothers

Музикалният фестивал "Exit" - най-големият на Балканите, бе закрит снощи с изпълнения на "Faith No More" и "Chemical Brothers".

Над 600 изпълнители, сред които "Placebo", Мика, Миси Елиът и "Röyksopp", пяха през четирите вечери на фестивала на 20 сцени и бяха слушани от над 150 хиляди души.

Очаквайте специален репортаж и снимки и от пратеника на Радио FM+, Тони Георгиев.

Exit, който се провежда в датиращата от 17-и век Петроварадинска крепост, на брега на Дунав, в Нови Сад, възникна през 2000 г. като протест срещу управлението на тогавашния "силен човек" в Сърбия - Слободан Милошевич. Само за едно десетилетие той се превърна в най-големия музикален фестивал не само в страната, но и на Балканите - "събитието на сезона", което привлича хиляди фенове всяка година. През годините на "Exit" са били имена като Робърт Плант, "Massive Attack", "Prodigy", "Garbage", "Beasty Boys", "Moloko", Били Айдъл, "Nightwish" и други.

По време на тазгодишното издание на фестивала полицията задържа 20 чужденци за притежание на наркотици. Двама граждани на други държави бяха ограбени, а един мъж получи наранявания, когато падна от стената на Петроварадинската крепост.

Според организаторите фестивалът е бил посетен през всяка от четирите вечери от по над 35 хиляди души.