Брад Пит е номер 1 и в класация за вампири

Брад Пит е вампир номер 1! Неговият обречен, кротък и красив кръвопиец от "Интервю с вампир" бе избран за най-горещ холивудски вампир в класацията на сайта WENN.com.

Безбройните женски въздишки по най - актуалния "вампир"Робърт Патинсън, опашките из киносалоните и милионите продажби на сагата "Здрач" са безспорно световно явление, но не успяха да  изместят  Пит от сърцата на киноманиаците.

Във филма "Интервю са вампир" от 1994 г. впечатляващи роли на безсмъртни кръвопийци правят и Том Круз и Антонио Бандерас, но те  учудващо не са включени в класацията.

44% процента подкрепа получи Брад Пит в уникалната класация,  като пребори само с един процент Робърт Патисън. Неговият Едуард Кълън в поредицата "Здрач"  го постави в центъра на световната киносцена вече трета година.

Трагичната обреченост в комбинация с фатална красота винаги е и ще привлича масата в Америка, коментират кинокритиците. Но все пак Робърт Патинсън се утвърди само за последното десетилетие като номер 1 сред екранните вампири.

На трето място в класацията е Кийфър Съдърланд за ролята си в "Изгубените момчета", следван от звездата от "Дракула" Гари Олдман и Уесли Снайпс с ролята му в трилогията "Блейд".