Генезис продължава да оглавява бокс-офис класациите по света

Трилър фантастиката "Генезис" /"Inception"/ за трета поредна седмица оглави бокс-офис класацията в Северна Америка с приходи от 27,5 млн. долара, съобщиха световните агенции.

 Лентата е донесла на създателите си общо 193,3 млн. долара.

Във филма "Генезис" Дон Коб (Леонардо ди Каприо) е умел крадец, най-добрият в опасното изкуство на извличането: кражба на ценни тайни от дълбините на подсъзнанието по време на сън, когато мозъка е най-уязвим.

Рядката дарба на Коб го е превърнала в играч, обект на завист в този коварен нов свят на корпоративен шпионаж, и същевременно в беглец, изгубил всичко, което е обичал някога. Коб получава възможност за изкупление.

Вместо удар, Коб и екипът му трябва да извършат обратното - задачата им не е да откраднат идея, а да създадат такава. Ако успеят, това ще е перфектното престъпление. Обаче нито доброто планиране, нито опита могат да подготвят екипа за опасния противник, който изглежда предвижда всеки техен ход. Враг, който единствен Коб може би е видял да се задава. Освен Леонардо ди Каприо във филма участват Кен Уатанабе, Джоузеф Гордън-Левит, Марион Котийар, Елън Пейдж, Том Харди, Силиан Мърфи, Том Беринджър, Дайлийп Рао, Майкъл Кейн.

Според създателят на филма Ема Томас, "Генезис" е история, която предполага да се разгърне в нещо голямо.

На второ място в бокс-офис класацията в Северна Америка е филмът на "Dinner for Schmucks". Екшънът "Солт"с Анджелина Джоли, който през първия уикенд зае второ място с продажби на билети за 36,5 милиона долара, сега заема трета позиция с 19,3 милиона долара.