Затворът продължава да тегне над Джордж Майкъл

Британският певец Джордж Майкъл се призна за виновен пред съд в Лондон за притежание на канабис и шофиране под въздействието на наркотици и алкохол.

През 2007 г. книжката на 47-годишния певец му беше отнета, след като загуби управлението на автомобила си и повреди фасадата на фотоателие в луксозния квартал Хемпстед (Северен Лондон), където живее. Преди месец певецът отново претърпя авто произшествие след употребата на алкохол в английската столица.

При краткото си изслушване от съда Георгиос Панайоту, както е истинското му име, потвърди самоличността си и заяви, че се признава за виновен по двете точки от обвинителния акт. Музикантът, който се появи с традиционната си няколкодневна брада и тъмен костюм, свали слънчевите очила при влизането си в съда, след като трудно си проправи път през многобройните фотографи.

Съдия Робин МакФий наложи на певеца временна шестмесечна забрана за шофиране в очакване на окончателната присъда, която ще бъде произнесена на 14 септември. Магистратът предупреди, че всички варианти остават открити, "включително затвор". /БГНЕС