Красива цигуларка идва с Placebo в София

Броени дни преди световно известното британско трио Placebo да стъпи за трети път в София на 13-ти септември в “Зимния дворец”, организаторите на събитето - Лауд Консертс потвърдиха, че с тях ще пристигне и красивата музикантка Fiona Brice.

“Женската страна на Placebo”, както я наричат в чуждата преса, ще бъде “въоръжена” с бяла цигулка, нежен глас и много чар. В настоящото световно турне на групата, по представяне на последният им шести студиен албум “Battle for the Sun”, Fiona е пълноправен член на бандата. Това е първата й концертна обиколка заедно с Placebo, но вече на два пъти участва в албум на групата (в“Meds” и “Battle for the Sun”). Чаровната дама е от Лондон и споделя, че се запознала с членовете на Placebo в лондонският “12-bar club”, когато една вечер те дошли специално да я чуят на живо. Това се случило преди няколко години, но официална покана да работят заедно получила в момента, в който музикантите решили да включат струнни партии в албума “Meds”. Споделя, че е много вълнуващо едновременно да бъде фен и да участва на сцената заедно с Placebo. Преди да се “отдаде” на триото, Fiona Bricе е работила и с други добре познати световно известни артисти, сред които Kanye West, Sugababes, Boy George, Westlife и Simply Red. Българските фенове на бандата ще я чуят и видят за пъври път у нас на 13-ти септември в “Зимния дворец”, където ще свири на електрическа и акустична цигулка.(купи билет)
Преди Placebo в 20 ч на сцената ще стъпят българите от Babyface Clan, а след шоуто организаторите и Клуб Строежа подготвят специално Афтър парти в клуба.