"Breaking News" - дали Майкъл Джексън е изпълнителят?

Непознатата на публиката песен на Майкъл Джексън - "Breaking News", която бе пусната в интернет от Сони Мюзик и Епик Рекърдс, предизвика много спорове и съмнения относно автентичността на гласа на изпълнителя. Чуй парчето тук.

Звукозаписната компания Епик Рекърдс се видя принудена да пусне комюнике, в което да потвърди автентичността на песента в изпълнение на покойния Майкъл Джексън. "Резултатите от нащите проучвания и твърденията на хора, които са били в студиото заедно с Майкъл Джексън, ни дадоха сигурността, че става дума за неговия глас", се казва в комюникето.

Идна от сестрите на Макъл Джексън, Латоя, заяви в интернет сайта TMZ.com, че е слушала песента и това не прилича на гласа на брат й. Фенове също изразиха съмнения в коментарите си за песента на официалния сайт на поп идола www.michaeljackson.com, където песента е пусната за безплатно слушане в продължение на една седмица. "Breaking News" е първият сингъл от първия посмъртен албум на Майкъл Джексън със скромното название "Майкъл". Той ще излезе на 14 декември.

Въпросната песен е композирана през 2007г. в Ню Джърси. В нея се пее за медийния шум, на който бе жертва Майкъл Джексън. "Всички искат късче от Майкъл Джексън, журналистите дебнат действията и жестовете на Макъл Джексън. Те искат да ме видят да падам, защото съм Майкъл Джексън", се казва в текста на песента. /АФП