Моника Белучи: на 45 се чувствам най - добре!

Най-сексапилните маниери, които може да притежава една жена, са пушенето, погледът, походката на високи токчета и да носиш косата си на пристегнат кок. Това каза Моника Белучи на представянето на нейната автобиографична книга пълна с уникални фотографии на звездата.

В книгата могат да се видят кадрите от филма на Джузепе Торнаторе "Малена" и първите й снимки като модел.

Изпълнената с красиви фотографии на автори като Ричард Аведън, Брус Уебър, Фабрицио Фери, Оливиеро Тоскани книга е създадена с благотворителна цел. Всички приходи от нея ще бъдат дарени на две асоциации - италианската Agop (родителска асоциация за онкология и педиатрия) и френската Paroles де Femmes (подкрепяща жени в беда). Автобиографията на Моника Белучи ще бъде издадена  още в САЩ, Великобритания, Германия и Франция.

"Реших да направя тази книга, докато бях бременна с Леони(малката и дъщеря), тъй като имах повече време да избера снимките. Премахнах всчики модни фотографии, както и тези от кориците на лъскави списания, предпочитайки тези, фокусирани върху лицето и тялото ми", каза Белучи на представянето на книгата пред италианските медии.

За чувството, което изпитва, Белучи добавя: "Това е едно радостно сбогуване с младостта ми - и казвам това без никаква болка. Книгата представя моето минало, две десетилетия от кариерата ми, и не случайно завършва със снимки на двете ми дъщери.

"Ако на 20 години някой ми беше казал, че на 45 ще изживявам най-прекрасния момент от живота си, нямаше да му повярвам. Но точно днес се чувствам най-добре", казва партньорката на френския актьор Венсан Касел, която тази година стана майка за втори път - на 45 години.

Тя заяви, че съпругът й я подкрепя много. "Венсан е много внимателен. Колкото повече минава времето, толкова повече обичам мъжа, в който той се превърна. Когато се запознахме, той беше на 28 г., а вече е мъж с огромно чувство за отговорност и ме кара да се чувствам добре до него. Винаги съм си мислела, че, ако нещо стане с мен, Венсан ще знае какво да прави с дъщерите ни.

Моника се запознава с Венсан Касел през 1996 г. на снимачната площадка на филма "Апартаментът". Двамата са семейство от 1999 г. до сега.

Помолена да коментира най-обсъжданата напоследък тема в италианските медии: за момичетата, които посещават именията на премиера Силвиo Берлускни, мечтаейки за известност в шоубизнеса, Моника Белучи казва, че "темата за жените, които търсят силни мъже, за да се облагодетелстват, е стара колкото света. Овластеният мъж и жената-робиня е проблем не само на италианската съвременност, но и на целия свят. Ние, жените, трябва да се борим за равенство, но пъро трябва да постигнем свободата в ума си, защото там най-вече се чувстваме несвободни..." (По La Repubblica)


Моника Белучи на премиерата на книгата си в Рим на 6.11.2010