Роксет идват на 29 май за концерт в зала 1 на НДК

Емблематичното шведско поп-дуо Роксет (Roxette) ще имат концерт на 29 май догодина в зала 1 на НДК, съобщиха от СМЕ.

РОКСЕТ тръгват на дългоочаквано  турне през 2011г. , а първото им шоу ще бъде на на 1 март в Казан - Русия. След това дуото ще обиколи поне четири континента. Мари Фредриксон и Пер Гесле се връщат на световната сцена с пълен ентусиазъм почти 10 гдини след последното им турне.  През 2001 г. Роксет направиха обиколка из Европа, а последното им световно турне беше през 1994-95г. с албума “Crash! Boom! Bang!”.

РОКСЕТ са една от най-успешните, световни машини за хитове. Първият им хит е от края на 80-те години - песента “The Look” от албума “Look Sharp!”. От там насетне бандата превзема всички световни сласации с песни като “It Must Have Been Love”, “Listen To Your Heart”, “Joyride”, “How Do You Do!”, “Dangerous”, “Fading Like A Flower” и “Dressed For Success”. През годините Роксет продават над 75 милиона албума, а емблематични песни като “Listen To Your Heart” и “It Must Have Been Love” са пускани над 4 милиона пъти в радиостанциите в САЩ. За четири години, през 90-те, бандата не слиза от класацията на сп. Билборд “Billboard Hot 100”.

„Ако ме бяхте попитали преди няколко години дали РОКСЕТ ще направят ново световно турне, веднага щях да ви отговоря категорично – Не!”, споделя певецът Пер Гесле. „Мари трябваше да се възстанови от сериозно заболяване и едно турне изглеждаше невъзможно, дори немислимо за мен. Ще бъде страхотно да се срещнем с публиката в целия свят отново.”

„От 2002г. копнея и се надявам да направим световно турне. Невероятно щастлива съм, че ще срещнем почитателите си в целия свят отново”, споделя Мари, която се преодоля страшната диагноза, рак.

Освен с дългоочакваното световното турне  на Мари и Пер, в началото на идната година, многобройните феновете на дуото по целия свят ще бъдат зарадвани и с издаването на новия албум на РОКСЕТ. Албумът ще бъде на българския музикален пазар в началото на 2011г. от Анимато Мюзик/EMI.
 
Билетите за концерта на РОКСЕТ ще бъдат на цени от 60 до 150 лева и могат да бъдат закупени от касите на Ндк и тези на Тикетпро и партньорите му в страната.

 


 


                                        

Коментари