Хари Потър спечели 24 милиона долара за една нощ

24 милиона долара удариха приходите от продажбата на билети за среднощната премиера на "Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1".
По данни на сайта Hollywood.com, цитиран от Асошиейтед прес, това е вторият най-добър резултат след този от миналата година на "Здрач: Новолуние". Тогава среднощната първа прожекция реализира 26,3 милиона долара. "Хари Потър и Нечистокръвния принц" пък е на трета позиция с 22,2 млн. долара през 2009-та.
Според Даниъл Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт, звездите в първата част от последния филм за момчето магьосник, истерията тепърва ще набира скорост.

В лентата Хари, Хърмаяни и Рон са на мисия да проследят и унищожат тайната към безсмъртието на лорд Волдемор - Хоркруксите. Актьорите са убедени, че няма риск за бокс офиса и че легендарната сага все още не омръзва на зрителите, въпреки че "Даровете на смъртта" не излязоха в 3D формат, както бе планирано първоначално.
Създателите на филма се надяват да достигнат поне милиард долара и без типично по-високите цени на билетите за продукции в триизмерен формат. Втората част ще се появи по кината през юли 2011 г. като дву- и триизмерно зрелище.